Mor per càncer de pulmó un exempleat de Metro de Madrid que va treballar amb dos morts per exposició a l’amiant

Es tracta d'un treballador de 64 anys que es va veure afectat per l'ERO que la companyia va fer el 2014 i que va afectar gairebé 600 treballadors

Redacció
 
 
 
Imatge del Meetro de Madrid foto: Eldiario.es

Imatge del Metro de Madrid foto: Eldiario.es

Un extreballador de Metro de Madrid de 64 anys i que va ser company dels dos empleats morts amb malaltia professional reconeguda per amiant ha mort a causa d’un càncer de pulmó i que estava a l’espera que la Seguretat Social es pronunciés sobre si hi havia relació amb exposició a aquest material, segons publica El diario.es.

Es tracta d’un treballador de 64 anys que es va veure afectat per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que va escometre l’empresa en 2014 i que va afectar gairebé 600 treballadors de la companyia.

El secretari general de la secció sindical de CCOO Madrid al suburbà, Juan Carlos de la Cruz, ha detallat que el mort va ser un dels que estava en una llista que Metro va remetre a la Seguretat Social perquè s’encarregués de les proves mèdiques sobre possible exposició a l’amiant, atès que ja no treballava a l’empresa.

Segons ha explicat, estava a l’espera que la Seguretat Social emetés un informe sobre si el seu càncer tenien relació amb exposició a asbest o si per contra, es devia a una altra causa com pugui ser el fet d’haver estat fumador.

De la Cruz ha indicat que s’han presentat dues denúncies per via judicial perquè es determini que dos exempleats es van veure afectats per partícules en suspensió a l’amiant, una cosa que la Seguretat Social va descartar en primera instància.

Per la seva banda, el diputat autonòmic i candidat de Més Madrid a l’Assemblea, Alberto Oliver, ha lamentat aquesta mort i que “encara és aviat per determinar amb seguretat que l’amiant hagi estat la causa, tot apunta a és direcció”.

A més, ha indicat en xarxes socials que Metro de Madrid està afectat per judicis, en referència a la demanda presentada per la família d’un dels empleats morts a causa de l’amiant per reclamar 400.000 euros d’indemnització.

“En comptes d’acompanyar a les famílies que s’han deixat literalment la vida al suburbà, se’ls porta a tribunals. És imperatiu tenir un Govern a l’alçada humana dels seus treballadors”, ha conclòs.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*