Mobilitzacions contra la retallada de llocs de treball a Supermercats DIA

En la darrera reunió entre les parts social i empresarial s’ha reduït l’efecte de l’ERO en 304 llocs de treball, un 18% de la xifra inicial de 2.064 baixes

Redacció
 
 
 
Acció de treballadores de Dia el 8 de maç passat, foto: CCOO

Acció de treballadores de Dia el 8 de maç passat, foto: CCOO

Les treballadores i els treballadors dels supermercats DIA preparen mobilitzacions durant els pròxims dies  contra el pla de reestructuració dissenyat per la direcció de la companyia.

La setmana passada la part empresarial i la social van acordar rebaixes respecte dels plans inicials del grup que, en l’àmbit de l’Estat espanyol, planejaven una reducció de personal de 2064 llocs de treball. Ara s’ha pactat una rebaixa del nombre de sortides del 18% fins a un total de 1.688. Dit en altres paraules han quedat excloses de les retallades un total de 29 botigues on treballen 304  operaris i operàries i es recol·locaran altres 72 treballadors de magatzem.  A Catalunya se salvarien 25 llocs de treball corresponents al magatzem de Sabadell, segons UGT de Catalunya.

Tot plegat, però està pendent de la pròxima junta d’accionistes, que s’ha de celebrar el 20 de març. En aquesta trobada s’hauria d’aprovar una ampliació de capital que permetés la supervivència de la companyia.

Accions a Catalunya

La Federació de Serveis de CCOO de Catalunya ha convocat diverses mobilitzacions entre els treballadors, sota el lema: “A Dia no hi sobra ningú”. Es tracta de concentracions que se celebraran de 12 a 14 hores dimecres vinent. S’han preparat accions a Granollers, al carrer Girona, 220 i a  Girona, la protesta s’ha convocat a la carretera de Carretera Barcelona, 56-60. Dimarts, 19 de març l’acció es farà a Barcelona, al carrer de Rocafort, 39-41.

Al seu torn, UGT de Catalunya ha demanat informació a l’empresa sobre el nombre de treballadors amb contractes eventuals a les botigues no afectades per seguir garantint el nombre més gran de llocs de treball. També es reclama un estudi exhaustiu de les hores extraordinàries per tal de convertir-les en llocs de treball. I, per descomptat, es reclama que una empresa afectada per un ERO recorri a subcontractes ni a treballar amb ETT: aquests llocs de treball haurien de ser per als treballadors i les treballadores afectats per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), diu el sindicat.

Finalment, UGT reivindica “un pla de prejubilacions per als treballadors i les treballadores que compleixin uns requeriments determinats pel que fa a l’edat”.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*