Mobilitzacions contra la persecució sindical a BIC Iberica a Tarragona i a Doblenca de Gavà

Al País Valencià també es farà una concentració contra l'acomiadament d'un sindicalista de Ford al que acusen de 'baix rendiment'

Tomeu Ferrer
 
 
 
Imatge de la protesta del febrer,de 2017 foto: Comitè Bic Graphic

Imatge de la protesta del febrer de 2017 foto: Comitè Bic Graphic

Mobilitzacions de CCOO i UGT per oposar-se a persecució sindical contra delegades i delegats escollits pels treballadors. Aquest és el cas de la societat BIC Iberica. La direcció de la companyia ha comunicat una sanció de sou i feina de 28 dies als membres del comitè d’empresa. La mesura ha estat qualificada d’injustificada i desproporcionada pels representants dels treballadors, que es mobilitzaran aquest dimecres fent una concentració davant del Jutjat Social número 3 de Tarragona (Av. Roma, 21) de la capital del Tarragonès. La protesta a la qual assistiran delegats i delegades dels dos sindicats s’ha convocat a les 9,30 hores del matí.

Aquesta no és la primera vegada que des de la direcció de BIC se sanciona representants dels treballadors, la qual cosa, segons els sindicats,  demostra una persecució per impedir exercir lliurement l’acció sindical en l’empresa.

El mateix 17 de juliol al jutjat se celebrarà el judici instat pels sindicats on es veurà el recurs a la sanció presentat pels sindicats amb més representació de l’empresa.

L’empresa va viure el 2017 un traumàtic Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que va suposar la sortida de la companyia de 120 treballadores i treballadors, cosa que ha suscitat diverses mobilitzacions en una companyia on tradicionalment hi havia hagut pau social.

Altres casos de protestes contra la persecució sindical han afectat l’empresa Doblenca (Gavà), que és una franquícia de la multinacional BP Oil España, segons CCOO. La direcció d’aquesta societat ha acomiadat una treballadora que és delegada sindical de CCOO.  Contra aquesta mesura la federació d’indústria de CCOO va convocar la passada setmana una concentració a Gavà.

La delegada s’havia destacat per reclamar a l’empresa que es regulin les tasques dels venedors-expenedors, ja que no és possible combinar les tasques pròpies de la cafeteria (com la caixa, servir begudes, enfornar pastes, fer entrepans, netejar taules i vaixella) amb les tasques pròpies d’una estació de servei (posar combustible, inflar rodes, netejar el túnel de rentatge, servir bombones de butà i netejar els serveis). En aquest sentit, CCOO no només reivindica la readmissió immediata d’aquesta representant dels treballadors, sinó que avisa que prendrà mesures jurídiques en el mateix sentit.

I al País Valencià també

Igualment al País Valencià, dimecres 17 de juliol es farà una concentració de treballadors de diverses organitzacions sindicals per reclamar la solidaritat amb Carlos Naranjo, acomiadat de Ford a partir d’un expedient fraudulent, segons la Intersindical Valenciana i diverses organitzacions com Confederació Intersindical -Sindicat Ferroviari  i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC). A Naranjo el van fer fora de la feina a causa d’una acusació de baix rendiment, però La Intersindical Valenciana afirma que el van acomiadar per la seva activitat sindical a Ford. Per això la convocatòria coincideix amb el judici a Ford i en favor de la seva readmissió.

Les denúncies per persecució sindical molts cops, quan arriben a l’autoritat judicial, tenen resolucions no només favorables als representants sindicals, sinó que fins i tot suposen sancions per a les empreses, si aquestes no han actuat amb honestedat. Això va passar fa poc a autocars Meg Bus SL, que va fer fora un treballador just quan es va presentar a les eleccions sindicals. A més de la readmissió, el jutge del social va condemnar la companyia a pagar-li 50.000 euros pels danys i perjudicis causats.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*