Mobilització a Santa Coloma de Gramenet per a la municipalització de Limasa

Les treballadores del servei de neteja volen que es gestioni directament per l’ajuntament com es va aprovar l’any 2014, tot i que el consistori s’ha fet enrere

Redacció
 
 
 
Concentració de les treballadores a Santa Coloma foto: CCOO

Concentració de les treballadores a Santa Coloma foto: CCOO

Mobilització a Santa Coloma de Gramenet a favor de la municipalització del servei de neteja. Les treballadores i els treballadors de l’empresa Limasa s’han concentrat a la plaça de l’ajuntament per reclamar que no es tregui a concurs el servei sinó que es municipalitzi, segons fonts de CCOO.

El comitè de Limasa ha fet públic un comunicat en el qual es recorda que el plenari de l’Ajuntament de Santa Coloma va aprovar per àmplia majoria el 2014 una moció impulsada per Gent de Gramenet i que va obtenir el suport d’ICV d’UIA, i el PSC, partit que governa la ciutat.

El ple de febrer del 2017, afirma el comitè, davant la proposta de posar en marxa la municipacilització, el PSC es va desdir firmant que a la ciutat no es municipalitzaria cap servei.

De fet, el mes passat es va fer un primer intent de treure a concurs el servei de neteja dels locals de l’ajuntament i altres instal·lacions municipals però es va tirar enrere per falta de clàusules socials. No obstant això, ara l’han tornat a treure a concurs.

Les treballadores i treballadors amb la mobilització han exigit la posada en marxa d’una mesa de negociació en la qual siguin presents el comitè d’empresa, amb l’assessorament dels sindicats CCOO i UGT, i l’ajuntament. Aquest organisme hauria d’esbrinar la manera de dur a terme la municipalització. Precisament el regidor responsable de l’àrea ha rebut avui els representants dels treballadors que, a la fi de la trobada, consideren que no s’ha avançat en aquesta reivindicació, tot i que seguiran mobilitzant-se els dies vinents, afirmen.

La gestió directa del servei aportaria beneficis als ciutadans de Santa Coloma de Gramenet. Les valoracions són diferents, així, un informe de Gent de Gramenet valora l’estalvi en 796.000 euros anuals, mentre que grup municipal Gent d’Esquerres ICV, de Santa Coloma, ha arribat a fixar que amb la municipalització s’estalviarien 89.000 euros anuals i es garantirien els llocs de treball de les treballadores. En el que hi ha coincidència és a considerar que hi hauria millores en el servei en tenir un control directe. I per les treballadores aportaria més estabilitat a la feina i millors condicions de salari i jornada.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*