Mobilització dels treballadors del grup Banc Popular contra el tancament de 48 sucursals a Catalunya

La decisió de l'empresa pot suposar la supressió d'un màxim de 330 llocs de treball, dels 2,894 que es volen eliminar a tot l'Estat

Redacció
 
 
 

El Grup Banc Popular ha fet pública la magnitud de la reestructuració que té prevista. En el conjunt de l’Estat espanyol la mesura suposa eliminar 2,894 llocs de treball. A Catalunya s’eliminarien 330 ocupacions, segons ha fet públic el banc. Si es mesura per oficines, els bancs Popular i Pastor, en tancarien 302, de les quals 48 a Catalunya.

Contra la mesura la plantilla ha iniciat una campanya destinada a reduir els efectes de la reducció de personal, segons CCOO l’aplicació de la mesura faria impossible la viabilitat futura del banc.

El banc ha proposat un període de baixes voluntàries, amb prejubilacions a partir dels 58 anys (70% del salari) i de 59 anys o més (75% salari). Per als treballadors d’entre 50 i 54 es plantegen indemnitzacions de 30 dies de sou per any treballat, amb un límit de 18 mensualitats; i per als treballadors de menys de 50 anys s’oferiran indemnitzacions de 28 dies per any treballat, amb un límit de 15 mensualitats, segons la UGT de Catalunya.

El sindicat de tradició socialista es mostra absolutament en contra de les indemnitzacions anunciades pel grup bancari.

 Al seu torn, CCOO insisteix en la idea de reduir el nombre d’acomiadaments, atès que el projecte organitzatiu presentat conté errors, perquè no considera les il·legals i desmesurades prolongacions de jornada que la plantilla del Banc Popular i Pastor realitza. En aquest sentit ha llançat la campanya No sobrem 2.894.

Per la seva banda, la UGT considera que “de nou els treballadors i les treballadores paguen la mala gestió de les entitats bancàries. Per tant, dijous, 20 d’octubre, a les 18 h, hi haurà una concentració davant la seu principal del Banc Popular, al Passeig de Gràcia.

Mentre dura la negociació els sindicats han decidit realitzar mobilitzacions per mostrar el rebuig de la plantilla a les mesures anunciades per l’empresa. Aquestes accions es concentraran els dijous. En diran els dijous negres, en una mesura semblant a la que els empleats de Catalunya Caixa van posar en marxa durant la negociació del seu darrer ERO. Això feia que tots els treballadors anaven a la feina vestits de negre en senyal de protesta, cosa que permetia que el públic s’assabentés del seu malestar.

El primer dijous negre comença el 20 d’octubre. A les 18 hores els sindicats han convocat la plantilla davant la seu de l’oficina que el grup Popular té a Passeig de Gràcia, número 17. Allà explicaran a clients i treballadors la seva posició davant l’expedient de l’empresa.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*