Microson presentarà un ERO per al centre de Barcelona de l’antiga GAES després de passar a mans d’un grup italià

CCOO ja ha avançat que s'oposarà a la retallada que el grup multinacional no ha concretat, tot i que la fonamenta en canvis organitzatius, cosa que permet la reforma laboral

Redacció
 
 
 
Una botiga de la marca GAES

Una botiga de la marca GAES

La societat  Microson, del grup Amplifon ha anunciat la presentació d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), en forma d’acomiadament col·lectiu parcial que afecta el centre de producció de Barcelona, segons informa CCOO en un comunicat. El sindicat ja ha mostrat la seva oposició frontal a la retallada de plantilla. En aquest sentit insta la direcció a reconsiderar la decisió i obrir una mesa de diàleg amb els empleats.

En el preavís realitzat, l’empresa addueix causes productives, tècniques i organitzatives, però no concreta l’afectació de l’expedient ni tampoc ha aportat cap documentació justificativa al comitè d’empresa.

Microson forma part del Grup Amplifon (antiga GAES), té una plantilla a Catalunya de 140 treballadors i treballadores i la seva activitat principal és la recerca, el disseny i la fabricació d’audiòfons i proteccions auditives.

Amplifon és un grup italià que el 2018 va comprar l’antiga GAES per 528 milions d’euros amb la intenció de crear el grup líder mundial en centres auditius.

El grup compta amb 2.000 treballadors a Espanya repartits en la seva filial Amplifon Ibèrica i Microson.

Per la seva banda, l’antiga GAES va obtenir el 2017  una facturació de 204 milions, comptava amb 1.800 treballadors i 600 punts de venda repartits per Espanya, Portugal, Andorra, Argentina, Xile, Equador, Panamà, Colòmbia i Mèxic. Per la seva banda, Amplifon compta actualment amb una facturació que ronda els 1.260 milions d’euros.

Els treballadors del grup consideren que l’operació d’adquisició per part del grup italià de l’empresa catalana tenia com a objectiu adquirir la quota de mercat que aquesta tenia. En aquesta lògica s’explicaria la intenció de desfer-se de la part més important d’una companyia com és l’apartat de recerca i desenvolupament, tot concentrant aquestes tasques a la seu central del grup.

Fins a la seva venda, Gaes (Gabinets de Audiopròtesis, Electromedicina i Serveis SA), era propietat de la família Gassó. Va ser una de les empreses que, a finals de 2017, van decidir moure la seva seu social fora de Catalunya. Gaes va seguir al Banc Sabadell i, a la fi de novembre de 2017, establia el seu domicili social en una de les botigues que posseeix a Alacant.  Posteriorment el grup italià va tornar a canviar la seu social des d’Alacant fins a Saragossa on tenia les oficines centrals de la seva organització a Espanya.

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*