La mediació de la Generalitat permet que les treballadores de la residència Puig d’En Roca tornin a la feina

Una nova empresa assumirà la neteja del centre en substitució de l’actual: Kluth Linaer, que farà concurs de creditors i que té deutes amb les empleades

Redacció
 
 
 
Les treballadores de la residència deien clar el motiu de la seva protesta foto: UGT Girona

Les treballadores de la residència tenien clar el motiu de la seva protesta foto: UGT Girona

Un acord a diverses bandes permetrà que les treballadores de neteja de la residència de gent gran Puig d’en Roca, de Girona, tornin a treballar. Aquestes empleades feien vaga a causa dels continuats impagaments de l’empresa adjudicatària del servei: Kluh Linaer. Les treballadores han fet una vaga d’11 dies, 8 d’ells seguits, segons explica UGT de les comarques de Girona, que n’ha dut la defensa i l’assessorament.

L’acord aconseguit entre el sindicat i director general de Relacions Laborals del Departament de Treball, afers socials i families, Enric Vinaixa. El responsable de la Generalitat va explicar que una nova empresa es farà càrrec de la neteja de la residència. Ho farà a partir del 15 de juny o com a molt tard l’1 de juliol. La nova companyia ha acceptat fer-se càrrec dels endarreriments salarials que ha deixat Kluh Linaer. Però, només ho farà a l’inici de la prestació del servei, podent-se donar el cas que la nova empresa vulgui fraccionar aquests pagaments, atès que la Generalitat no pot fer-se càrrec de pagar el deute fins que hi hagi un document jurídic que li ho permeti.

Per la seva banda, Kluh Linaer, l’empresa encara titular del servei i que és a l’origen del conflicte pels impagaments de salaris, ha presentat concurs de creditors i la Generalitat es compromet a acompanyar les treballadores i treballadors que s’hi presentin com a interessats.

El govern s’ha compromès a parlar amb l’administrador concursal que es faci càrrec del cas per explicar-li la situació, a fi que n’entengui la complexitat i actuï en conseqüència.

Però, donada la situació d’emergència en què es troben les treballadores de la neteja, el Departament de Treball ha comunicat que obrirà una línia d’ajut d’emergència social de 200 euros per cap per ajudar les persones afectades.

Aliments per a les vaguistes

Davant els acords assolits, tant el comitè de vaga com UGT de les comarques de Girona van decidir donar un vot de confiança, tot i que l’acord no resol totalment els problemes que tenen les treballadores.

Des del comitè s’ha fet un agraïment exprés a la resta de treballadors i treballadores de la residència, que durant els dies de vaga han contribuït al sosteniment de les famílies, recollint i aportant, per exemple, aliments per al sosteniment de les families dels vaguistes. A més, fins i tot els interns en el centre van fer una recollida de signatures en favor de les treballadores afectades pels impagaments de Kluh Linaer.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*