Marc Grau, director de la xarxa de Metro de Barcelona, cessat per “motius organitzatius”

Provisionalment les funcions que exercia el directiu les assumirà Enric Cañas, conseller delegat de l'empresa pública de transports

Tomeu Ferrer
 
 
 
Concentració de treballadors de metro a la Seu de Treball foto: CGT Metro

Els sindicats havien reclamat la dimissió de Grau durant la negociacio del conveni foto: CGT Metro

Marc Grau, cessarà el 31 d’octubre del seu càrrerc de director de la xarxa de Metro de Barcelona, segons ha informat l’empresa pública. Els motius de la seva sortida de TMB són organitzatius, segons la font oficial. Fins que es nomeni una altra persona per al càrrec, Enric Cañas, Conseller delegat de TMB i president del consell executiu de l’empresa assumirà provisionalment la seva tasca.

La decisió del cessament de Marc Grau s’ha sabut després d’una reunió de directius de l’empresa de transport públic.

Metro de Barcelona ha vist com les darreres setmanes apareixien residus d’amiant en la pintura de vagons i també en altres parts dels trens. La companyia ha posat en marxa un seguit de mesures per revisar les instal·lacions afectades i assegurar que el producte trobat no afecta la salut de treballadors i usuaris. No obstant això, la font oficial consultada per Diari del Treball ha desvinculat el cessament amb la crisi de l’amiant i s’ha referit a “motius organitzatius” com a justificacio de la sortida del directiu.

Durant les negociacions del conveni col·lectiu Marc Grau va ser criticat pels sindicats de Metro que l’acusaven de ser responsable “de les posicions intransigents de l’empresa”.

Fonts del sindicat majoritari al comitè d’Empresa, CGT han manifestat: “Hem demanat la.seva dimissió moltes vegades per la seva nefasta gestió i com a causant de les vagues al metro per no voler trobar una sortida als problemes laborals”.
REspecte a la persona d’Enric Cañas, el susbtitut provisional de Grau afirmen que “no és una solució ja que és tan responsable com el mateix Grau de la situació actual. Esperem que el proper director de xarxa sigui una persona professional i amb ganes de millorar l’empresa”, asseguren.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*