Manifestació decisiva aquest dissabte a Tàrrega en favor del salvament dels llocs de treball de l’antiga Indox

Els secretaris generals de CCOO i UGT de Catalunya marxaran junt amb els treballadors per palesar la importància del manteniment de l'empresa a la capital de la comarca de l'Urgell

Tomeu Ferrer
 
 
 
Manifestació a favor del manteniment de l'antiga Indox a Tàrrega, amb l'alcaldesa de la ciutat al capdavant : Foto Ajuntament de Tàrrega

Manifestació a favor del manteniment de l’antiga Indox a Tàrrega, amb l’alcaldesa de la ciutat al capdavant : Foto Ajuntament de Tàrrega

Els treballadors d’Incriyen, antiga Indox del grup Ros Roca celebren dissabte vinent la tercera manifestació a Tàrrega per instar un acord que asseguri la supervivència de l’empresa. La manifestació es farà a les 17.30 h, amb sortida de la Plaça Riambau. La importància que se li dóna a la manifestació queda palesa per l’anunciada presència dels secretaris generals de CCOO, Joan Carles Gallego i d’UGT, Josep Maria Àlvarez, traslladats expressament a la capital d’Urgell per donar suport als treballadors.

Els empleats de l’empresa, uns 200, volen que es posi en marxa un pla de salvament de la societat. El pla hauria de comptar amb el vistiplau dels propietaris, el grup Ros Roca, del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat i d’un hipotètic nou soci que accedís a entrar en el capital de la companyia. Altrament, hi ha en marxa un expedient d’extinció de tots els llocs de treball instada per l’administrador judicial de la companyia.

De fet, un element clau per què hi hagi un salvament de l’empresa és l’existència d’un pla d’empresa que faci creïbles les voluntats de salvament de la societat.

Fonts laborals consultades han indicat que no es pot perdre el temps. Els terminis de l’expedient d’extinció dels llocs d’ocupació cauen inexorablement i cal trobar abans una solució.

La lluita per la supervivència d’Indox mobilitza tota la comarca. Dirigents polítics de tots els colors, representants sindicals i ciutadans tenen clar que seria molt difícil substituir una pèrdua de llocs de treball com la que ocasionaria el tancament de l’empresa.

Els treballadors, que fa més d’un any que pateixen problemes de cobrament, han mantingut, ho reconeix tothom, una actitud assenyada durant tot el conflicte. No obstant això, un cop engegades les mobilitzacions, no pensen afluixar. Així, ,dissabte vinent a partir de dos quarts de sis hi haurà una nova manifestació a Tàrrega per reclamar una solució que eviti el tancament de la seva empresa.

Els treballadors afirmen que l’empresa és viable. Que té comandes, però es troba amb què els proveïdors no aporten material per seguir treballant.

La crisi d’Incryen, propietat del grup Ros Roca, va esclatar en presentar concurs voluntari de creditors el passat 2 de febrer amb un passiu de 46 milions d’euros, dels quals 21 milions són préstecs contrets amb la banca. L’empresa està especialitzada en la producció i instal·lació de dipòsits de gas i cisternes per al transport d’aquest producte.

La firma de Tàrrega sempre havia estat rendible. Però, segons expliquen fonts laborals, fa un temps va voler ampliar el seu radi d’acció entrant en el sector de la construcció i instal·lació de plantes de gasificació clau en mà. Algunes de les instal·lacions més importants estaven situades en països de l’Est, cosa que va fer que amb l’esclat de la guerra no declarada entre Rússia i Ucraïna, l’embargament decretat per la Unió Europea afectés directament les inversions fetes en aquella zona i es produís la falta de liquiditat que va fer presentar el concurs voluntari de creditors.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*