Les protestes contra l’ERO de General Cable s’estenen fins a la planta de Manlleu

Una cinquantena de treballadors de la factoria d'Osona es van concentrar a les portes de la fàbrica per mostrar la seva oposició a l'expedient que pretén fer fora 138 operaris d'aquest centre

Redacció
 
 
 
Concentració General Cable Barcelona. Foto: Enric Català

Concentració General Cable Barcelona. Foto: Enric Català

Les mobilitzacions dels treballadors de la multinacional General Cable a Catalunya s’estenen. Si fins ara el punt més calent de la protesta dels operaris era Abrera. Ara Manlleu s’ha afegit. Una cinquantena de treballadors de la factoria d’Osona es van concentrar a les portes de la fàbrica per mostrar la seva oposició a l’expedient que pretén fer fora 138 operaris d’aquest centre i 289 del conjunt d’instal·lacions de Catalunya.

La protesta era la primera de les organitzades en aquest centre. D’acord amb el calendari aprovat en assemblees de treballadors, si no hi ha cap moviment positiu per part de l’empresa, el pròxim cap de setmana es repetiran aturades de quatre hores i, si no hi ha canvis, una vaga de 24 hores dimarts vinent.

L’empresa, una multinacional d’arrels catalanes, justifica, segons els treballadors, la mesura de retallada de plantilla en les pèrdues, que obligarien a fer una reestructuració per motius organitzatius i de producció.

Si a Abrera els treballadors negaven els motius adduïts per a companyia, a Manlleu passa el mateix. Els operaris afirmen  que hi ha feina. És més, creuen que una factoria com la seva difícilment funcionaria a plena satisfacció si es redueix la plantilla en 138 persones, com vol fer l’empresa.

Les protestes dels treballadors tenen també un altre motiu: l’any 2010 ja hi va haver una reducció de la plantilla de 165 persones a tot Catalunya, i a partir de 2012 es va aplicar una retallada de sou del 6,7% de  mitjana.

A banda dels 138 empleats de Manlleu, l’ERO que vol aplicar ara General Cable contempla acomiadar-ne 123 de la planta d’Abrera, que representa un 57% de la plantilla, 14 de Montcada i Reixac i 14 més de les oficines centrals.

Anteriorment els treballadors van realitzar una concentració a les oficines de Barcelona i a Abrera hi ha declarada vaga de 9 hores per torn fins al 9 de juliol. Per mantenir el pols de la mobilització a la ciutat del Baix Llobregat s’ha instal·lat un petit campament davant la factoria.

 

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*