Les dues sindicalistes acusades de desordres durant la vaga del 29-M no entraran a la presó

La Generalitat ha retirat l'acusació particular de dos anys i mig de presó per danys amb incendi i desordres públics que mantenia contra les dues sindicalistes

Redacció
 
 
 
Laura Gómez, durant una acció sindical de la UGT

Laura Gómez, durant una acció sindical de la UGT

Les sindicalistes de la CGT Laura Gómez i Eva Sánchez no entraran a la presó. La defensa de les dues sindicalistes i la fiscalia, que demanava una pena de dos anys i mig de reclusió, han arribat aquest dimarts a un pacte que implica la suspensió de l’ingrés a presó de les acusades. Segons han informat fonts de la CGT a Catalunya Plural, el titular del jutjat penal 26 de Barcelona ha condemnat les dues sindicalistes a 13 mesos de presó, però no entraran a cap centre penitenciari. A més, les dues acusades han dipositat 9.000 euros per danys.

A banda, la Generalitat, que demanava la mateixa pena que la fiscalia, ha retirat aquest dimarts la seva acusació particular, en el que suposa un gir de 180 graus en la dura actitud que havia mostrat fins ara, demanant penes iguals o més àmplies que la fiscalia en altres casos de vaguistes. Per exemple,  en el cas d’Isma i Dani o els quatre del Poblenou l’executiu sí que ha mantingut la seva acusació particular.

Amb la retirada de l’acusació, la Generalitat comença a imitar l’actitud de l’Ajuntament de Barcelona, que abans de l’estiu va anunciar que es retirava de totes les causes per desordres públics on fins ara es mantenia personat com a acusació. De fet, el tinent d’alcalde Jaume Asens, ha acudit a la vista en suport a les dues acusades.

La protesta per la qual han estat jutjades les dues sindicalistes de la CGT va tenir lloc durant la vaga general del 29 de març del 2012 en el transcurs d’una manifestació davant l’edifici de la Borsa de Barcelona a la qual van assistir unes 300 persones. Durant la protesta, es van cremar de forma simbòlica bitllets davant la borsa. Un mes després de la vaga, els Mossos d’Esquadra van detenir Laura Gómez quan sortia de casa per anar-se’n a treballar i la sindicalista va estar 23 dies a la presó preventiva, per ordre del jutge instructor. Laura i Eva són dues del centenar de persones represaliades després de la vaga general.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*