Les dones, les més perjudicades per les dades d’ocupació de l’EPA, diu USOC

El sindicat assegura que tot i el descens de la taxa d'atur, la feina es caracteritza per la temporalitat i la debilitat del mercat laboral

Redacció
 
 
 

USOC considera, en vistes de les dades de l’EPA del primer trimestre de 2016, que la bretxa de gènere continua molt present en el mercat laboral. La desocupació segueix castigant més durament les dones (2900 ocupades menys en aquest trimestre), que segueixen sent el col·lectiu que més pateix la temporalitat i parcialitat de l’ocupació. La taxa d’atur masculina ha baixat fins al 16,26%, mentre que la femenina ha augmentat fins al 18,71%.

El tercer sindicat en nombre de delegats  entén, que l’alta temporalitat i precarització de l’ocupació a Espanya i Catalunya, que segueix demostrant la debilitat del mercat laboral, ha situat la taxa d’atur en el 21% a Espanya i el 17,4% a Catalunya.

L’ocupació a Catalunya s’ha incrementat en el primer trimestre de 2016 en 25.700 persones. Al seu torn, en el conjunt espanyol, l’atur ha augmentat en 11.900 persones, segons les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) fetes públiques dijous, 28 d’abril.

Després de l’augment d’ocupació experimentat a Catalunya, ara hi ha 3,1 milions d’ocupats, 100.000 més que fa un any.

En el que fa referència a aturats, la xifra ha disminuït a Catalunya en 8.600. Respecte al primer trimestre del 2015 l’atur ha baixat gairebé un 13%. Al març hi havia 660.000 parats, gairebé el 17,5% de la població activa.

El sindicat assegura que ha augmentat el nombre de llars que tenen a tots els seus membres a l’atur, fins a arribar a la preocupant xifra de 218.800 llars. Si a això  se li suma “el constant descens de la cobertura per desocupació, a la qual vam assistir mes a mes, la situació econòmica de moltes famílies a Catalunya segueix sent crítica, ja que 107.700 famílies no tenen cap ingrés”.

 “La paràlisi política i econòmica en què es troba sumit el país està tenint el seu reflex clar en l’ocupació, amb la constant destrucció de llocs de treball estables i la seva substitució per altres temporals i a temps parcial, amb baixos salaris, que no donen estabilitat a la classe treballadora “, apunta Maria Recuero, secretària general de la Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC).

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*