Les assemblees de delegats aproven el preacord en el conveni de la neteja d’edificis i locals

CCOO i UGT de Catalunya desconvocaran les vagues previstes per al 14 i 15 de maig després que els treballadors del sector donessin per bona l'oferta del mediador de la Generalitat que els sindicats van posar ahir a votació.

Francesc Ràfols
 
 
 
Manifestació de treballadors de la neteja per desbloquejar el seu conveni. Foto: CCOO

Manifestació de treballadors de la neteja d’edficis i locals al setembre de l’any passat per desbloquejar el seu conveni. Foto: CCOO

Les assemblees de delegats del sector de la neteja d’edificis i locals de Catalunya celebrades ahir dijous 5 d’abril a Barcelona, Reus, Lleida i Girona van aprovar el preacord al qual havien arribat els sindicats majoritaris del sector, CCOO i UGT la setmana passada. El vot favorable va superar el 85% segons aquestes organitzacions. Això permet desconvocar les vagues que hi havia previstes per als dies 14 i 15 de maig. Ja ho havien estat les que s’haurien d’haver fet aquesta setmana a l’espera del que decidissin els treballadors del sector.

La proposta va ser elaborada pel mediador del departament de Treball, que la va presentar a sindicats i patronal. CCOO i UGT van condionar-ho a l’acceptació dels treballadors a través de les assemblees de delegats de personal i de comitès d’empresa. L’acord definitiu –que se signarà en les pròximes setmanes– preveu un increment salarial de l’1,6% per a l’any 2018 i d’1,5% per al 2019, 2020 i 2021. L’antiguitat –que la patronal pretenia eliminar-la– ha quedat igual que en l’actualitat, la nòmina s’abonarà el primer dia hàbil de cada mes i a partir del 2019 la jornada anual no podrà superar les 1.800 hores. L’ultra activitat es manté fins al 31 de desembre de 2024.

Aurora Huerga, secretària general de la Federació de Construcció i Serveis de CCOO de Catalunya, destaca que «hem mantingut l’antiguitat, que era un dels cavalls de batalla del conflicte». També considera important «haver consolidat els augments salarials». Aquest conveni afecta unes 70.000 persones a tot Catalunya. Un dels problemes principals és la jornada «perquè hi ha molta gent que voldria treballar a jornada completa i no li deixen».

1 Comentari en Les assemblees de delegats aproven el preacord en el conveni de la neteja d’edificis i locals

  1. Moltes tenim jornades a temps parcials.I treballem amb varies empreses.Quan hem de estar de baixa hem de anar al totes les mutues.?També que siguin reconegudes moltes enfermetats d,ossos,etc.La edad de jubilar o prejubilacions.S,ha parlat

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*