L’empresa motociclista Gas Gas anuncia un ERO per acomiadar 26 treballadors

La companyia vol aplicar també una reducció temporal d'ocupació a la resta de la plantilla d'almenys sis mesos durant dos anys

Redacció
 
 
 

L’empresa motociclista Gas Gas, de Girona, ha comunicat als representants dels treballadors que acomiadarà 26 empleats i aplicarà a la resta de la plantilla, que s’acosta al centenar de persones, un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), segons ha explicat a la plantilla el president de la societat, Ramon Puente.

L’empresa ha plantejat per als treballadors que restin aplicar un expedient que suposi deixar de treballar almenys sis mesos en un màxim de dos anys. A més ha anunciat una reducció salarial.

La societat fabricant de motos va presentar el gener passat preconcurs de creditors amb la idea de reestructurar el seu deute, valorat en 24 milions, segons el diari «Expansión».

El principal problema amb que topa Gas Gas és l’elevat deute financer. Aquesta situació ha afectat el funcionament diari de l’empresa, especialment pel que fa a la capacitat de fabricar motos i peces de recanvi.

Els últims mesos, l’empresa de Girona ha treballat en la preparació del pla de viabilitat dirigit a eixugar el deute. En aquesta perspectiva faria falta que un inversor extern aportés almenys 5 milions per tal de reprendre l’activitat amb garanties. Però, el mateix Puente ha reconegut als seus treballadors que les converses amb aquest inversor a hores d’ara estan aturades.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*