Le Porc Gourmet: quan els treballadors fan vaga exigint que s’apliqui la llei

Dos dies d’aturada a un dels escorxadors més grans d’Osona en demanda que s’obrin negociacions amb l’empresa i que millorin les condicions de treball

Redacció
 
 
 
Militants i simpatitzants de la COS durant una concentració a l'escorxador Esfosa de Vic foto: COS

Militants i simpatitzants de la COS durant una concentració a l’escorxador Esfosa de Vic, en una imatge d’arxiu foto: COS

L’escorxador Le Porc Gourmet, un dels més grans d’Osona, del grup Jaime, ha vist com els seus treballadors feien dues jornades de vaga. Tot va néixer d’una protesta espontània contra els accidents laborals i les condicions de feina i després protesta es generalitzà.

Les reivindicacions dels treballadors i treballadores, la majoria dels quals vinculats a la Coordinadora Obrera Sindical, es basen a reclamar que l’empresa compleixi el contingut de la llei de cooperatives. A Le Porc Gourmet hi treballen dues grans societats amb estatus de cooperatives, que els treballadors consideren que són falses cooperatives: TAIC i Clavial. En aquest sentit, els treballadors, a través del seu comitè d’empresa, reclamen obrir converses amb empresa i cooperatives per aplicar la norma. La darrera esmena aplicada a la llei implica que els treballadors de les cooperatives que operen per a una empresa dominant, han de tenir unes condicions laborals i de salari que les del conveni provincial.

Intent de pacte

Els treballadors han intentat pactar el compliment de la llei de cooperatives en reunions amb la Generalitat, però l’empresa no ha participat en les trobades, tot i ser convocada.

Els empleats voldrien que s’obrís el diàleg amb l’empresa. Però si no s’aconsegueix, anuncien noves mobilitzacions. Aquestes serien els dies 13 i 14 de novembre i els dies 11,22 i 29 de desembre.

Es dóna el cas que a l’escorxador Le Porc Gourmet, de Santa Eugènia de Berga, hi treballen poc més d’un miler de treballadors, molts d’ells subcontractats a les cooperatives abans esmentades que tenen fins i tot problemes per parlar en català, però tenen clar que ja n’estan farts de condicions de treball inhumanes.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*