L’Audiència Nacional sentencia que els treballadors de les ETT tenen els mateixos drets que la resta

La Sala del Social afirma que els empleats a través de les Empreses de Treball Temporal tenen dret a les mateixes mesures d'igualdat que els treballadors de les empreses als quals estan cedits

Redacció
 
 
 

Els treballadors de les Empreses de Treball Temporal (ETT) han de gaudir dels mateixos drets que la resta. Així ho ha sentenciat la sala del social de l’Audiència Nacional espanyola. En concret, el veredicte afirma que els treballadors contractats per les ETT tenen el mateix dret a gaudir de mesures d’igualtat que els treballadors que contracten directament les empreses.

Aquesta sentència es produeix després de la demanda que van interposar la federació de serveis de CCOO, USO, la Confederació General del Treball (CGT) –posteriorment es van adherir UGT i CSIF– contra l’empresa de telemarketing Qualytel Teleservices, companyia que no reconeixia els drets establerts en el seu pla d’igualtat als treballadors que procedien d’ETTs.

Aquesta companyia de contact center compta amb una plantilla d’uns 6.500 treballadors, dels quals un 25% estan cedits temporalment per empreses de contractació temporal.

Els demandants creuen que Qualytel no estava aplicant al personal contractat a través d’ETT un total de 12 mesures del seu pla d’igualtat, entre les quals destaquen els diferents tipus de permisos existents per naixement de fills, la mobilitat geogràfica voluntària o la flexibilitat horària per a la fase d’adaptació del primer any del cicle infantil per als pares que treballen en el mateix centre de treball, entre d’altres.

La Sala del Social ha recordat que els treballadors que presten serveis havent estat contractats per ETT estan regulats per la Llei d’Empreses de Treball Temporal, norma que estableix que els treballadors contractats per a ser cedits a empreses usuàries tindran dret durant els períodes que presentin serveis a què se’ls apliquin les condicions essencials de treball i ocupació que “els correspondrien d’haver estat contractats directament per l’empresa usuària per ocupar el mateix lloc”.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*