L’atur del novembre mostra que l’ocupació depèn de què els «estrangers ens triïn per les seves vacances», diu USOC

La secretària general del sindicat destaca que l’atur entre les dones ja se situa en el 56% del total

Redacció
 
 
 

L’atur ha tornat a pujar per quart mes consecutiu i torna a nivells previs a la campanya turística d’estiu, cosa que demostra que “no es crea ocupació real a Espanya, depenem fortament que el turisme estranger segueixi triant-com a destinació principal perquè les ocupacions temporals i precaris de l’estiu segueixin qüestionant al Ministeri les dades de l’atur”, segons afirma Maria Recuero secretària general d’USOC. Aquesta forta dependència, assegura, “queda patent en què sigui Balears la comunitat autònoma més castigada per l’atur de novembre, amb un augment de 12.586 desocupats”.

A Catalunya hi ha al final de novembre 422.000 persones registrades als Serveis Ocupació de Catalunya, un 1,78% més que a l’octubre i 7.391 aturats més, tot i que representa un descens interanual del 8,75%. Per sectors, les dades són desparelles, ja que ha baixat en construcció, agricultura i indústria, però ha patit un fort cop en serveis, amb 8.298 desocupats més. Una constant, la de la desocupació als sectors hostaler i turístic al novembre, que “no ho arregla ni l’inici de la campanya de Nadal, amb el seu abús de contractes trossejats”.

La desocupació al nostre “segueix estant feminitzat”, denuncia Maria Recuero, ja que l’atur torna a penalitzar les dones, ja que representen el 56% de les persones en atur.

Maria Recuero mostra la seva major preocupació pel futur de les pensions. La Seguretat Social ha perdut a Catalunya al novembre 4038 afiliats, el que “unit al desfalc constant de la ‘guardiola’, de la qual divendres passat han tornat a treure més de 3.500 milions, posa en greu risc que els que avui estem treballant arribem a cobrar la nostra jubilació. I el que és pitjor, que els mateixos pensionistes puguin rebre la seva mensualitat, ja que el Fons de Reserva amb prou feines cobreix ara mateix una nòmina”. Entre el col·lectiu més proper a la jubilació, els majors de 45 anys, l’atur també ha pujat, un 0,22%, una franja “especialment sensible perquè si l’atur es cronifica en aquestes edats, aquests treballadors queden en un imminent risc d’exclusió social”.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*