L’atur creix en 4.521 persones a Catalunya a l’agost, fins a 506.306 inscrits

La fi dels contractes estivals explica la remuntada de la desocupació que a Espanya arriba a 4.067.955 persones que recerquen feina.

Tomeu Ferrer
 
 
 
Una oficina del SOC de Barcelona

Una oficina del SOC de Barcelona

El nombre d’aturats inscrits a les oficines de treball a Catalunya ha augmentat en un 0,9% a l’agost, amb 4.521 persones més inscrites com a demandants d’ocupació que al juliol, el que situa el total d’aturats en 506.306, segons ha informat aquest dimecres el Ministeri d’Ocupació i seguretat Social. En comparació amb l’agost de l’any passat, el nombre d’aturats registrats s’ha reduït en un 11,43%, amb 65.310 desocupats menys.

En el conjunt d’Espanya, l’atur ha augmentat en 21.679 persones a l’agost Fins a situar-se en 4.067.955 desocupats; aquest increment és gairebé el triple que el del mateix mes de 2014, quan va pujar a 8.070 persones. Amb les dades esmentades es trenca una ratxa de sis mesos consecutius de rebaixes de la desocupació tant a Catalunya com a l’Estat espanyol.

L’increment de l’atur experimentat a Catalunya és un dels més significatius en el conjunt de l’Estat junt amb el registrat al País Valencià.

Agost és habitualment un mes en el qual es destrueix ocupació, per la finalització d’alguns contractes lligats a la temporada turística, motiu que explica també que siguin les autonomies amb més turisme.

La remuntada de l’atur està lligada a la fi de la temporada turística, cosa que fa que el sector que més ocupació hagi destruït hagin estat els serveis, que van rebaixar el nombre d’ocupats en 5.124 persones a Catalunya, mentre que l’agricultura va ocupar 734 persones més.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*