L’assemblea d’ElPuntAvui aprova l’ERO que suposa 45 baixes, de les quals 10 voluntàries

La plantilla accedeix també a una retallada salarial d’un any, proporcional als sous dels afectats

Tomeu Ferrer
 
 
 
Portada de l'edició digital del diari ElpuntAvui

Portada de l’edició digital del diari ElpuntAvui

L’assemblea de treballadores i treballadors del diari ElPuntAvui ha aprovat el pla de reestructuració que s’ha negociat amb l’empresa durant diverses setmanes. En concret hi haurà 35 acomiadaments forçosos i s’espera que altres 10 seran voluntaris. A més, s’ha pactat una reducció salarial que afectarà de manera proporcional als salaris. És a dir, que menys cobra patirà un descompte menor i qui més cobra tindrà una retallada més forta, segons han explicat a Diari del Treball fonts laborals consultades.

La reunió s’ha fet a Girona, on hi ha ara l’única redacció del rotatiu. Han participat 170 treballadors d’una plantilla total de 223. Els vots favorables al pla han estat 116, un 68%, Els contraris 36, un 21% i s’han recollit 18 vots en blanc corresponents a un 11% de la totalitat dels treballadors.

L’acord indica que 15 treballadors seran acomiadats o deixaran l’empresa abans de finalitzar el febrer. Uns altres 20 treballadors plegaran abans de finalitzar el 31 de març i 10 ho faran abans de l’últim dia de juny.

Les condicions pactades per la sortida de l’empresa són 25 dies per any treballat amb un límit de 15 mensualitats.

Per als que quedin al diari s’han pactat retallades salarials. En aquest sentit, els que perceben menys de 25.000 euros a l’any no patiran cap retallada. Entre 25.000 i 28.000 euros bruts anuals tindran una rebaixa del 0,5%. Entre 28.000 i 30.000 euros la reducció serà del 2%. Entre els 30.000 i els 35.000 euros la rebaixa serà del 3%. Entre els 35.000 euros i els 45.000 es reduirà el sou un 4% i els que percebin més de 45.000 euros patiran un descompte del 4,5%. En tots aquests casos l’empresa s’ha compromès a eliminar en un any la retallada.

Entre els serrells de la negociació s’ha acordat que les persones que tenen més de 55 anys no es veuran afectades pel pla d’acomiadaments.

El resultat de la negociació difereix molt del punt de partida. En aquell moment la direcció va plantejar un total de 91 baixes, i abans havien parlat de 80, que corresponien al 40% de la plantilla.

Un element col·lateral de les negociacions ha estat el tancament de la redacció que l’empresa tenia a Barcelona. Des de fa uns dies els empleats fan teletreball des dels seus domicilis. En aquest sentit es vol negociar compensacions, ja que l’empresa només assumeix una part de la connexió informàtica que necessiten els periodistes i fotògrafs per operar des de casa.

L’origen de l’ERO a ElPuntAvui té a veure amb la intervenció de la Generalitat. L’any 2016 la publicitat institucional li va suposar 2,5 milions d’ingressos i més de 600.000 euros de subvencions directes procedents del govern català. Els directius del diari van explicar als representants dels treballadors que, amb la intervenció de la Generalitat per part del Govern central l,a previsió que tenien era que s’estronqués el suport econòmic al diari català.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*