L’assemblea de taxistes tomba un preacord aconseguit amb la Generalitat: la protesta segueix

La proposta desestimada vinculava l'antelació amb la qual s'havien de demanar els serveis d'un VTC amb la distància del viatge del viatge que se solicita

Redacció
 
 
 
Els taxistes es preparen per una llarga estada a Gran Via, foto: Sonia Calvó

Els taxistes es preparen per a una llarga estada a Gran Via, foto: Sonia Calvó

L’assemblea de taxistes, reunida per ratificar el contingut de la negociació que durant la tarda de dissabte s’havia mantingut entre representants del sector i el departament de Territori i Sostenibilitat, va rebutjar el preacord aconseguit, cosa que significa que es manté la protesta de centenars de vehicles a Gran Via de Barcelona.

El portaveu del grup Élite Taxis, havia afirmat, a la sortida de la reunió, que “s’ha obert una porta” a la solució del conflicte. Més tard va afegir que, en part, aquest avenç tenia a veure amb el compromís del President de la Generalitat, Quim Torra.

Si la vaga es va desfermar davant la proposta de la Generalitat de limitar a 15 minuts l’antelació amb la qual hauria d’avisar-se els Vehicles de lloguer amb conductor VTC, després de la negociació la idea era ampliar el temps en què s’havia de fer l’avís, en funció de la distància del viatge que es pretengués realitzar. El temps previ de l’avís, que encara no s’ha concretat, el fixarien els ajuntaments. A Barcelona, el podria marcar l’Autoritat Metropolitana de Barcelona a través d’un reglament. Aquestes condicions s’havien d’estudiar en el Consell Executiu de la Generalitat del pròxim dimarts al matí i a la tarda estava prevista una altra reunió amb els taxistes.

L’assemblea de taxistes no va considerar prou concretes les propostes negociades i va decidir seguir amb la protesta. Actualment ocupen tres carrils de la Gran Via, entre la plaça d’Espanya i la plaça de Tetuan. Deixen els dos laterals de la via per a la circulació.

De manera paral·lela, uns 300 VTC es van concentrar a la plaça Francesc Macià i en alguns extrems arribava fins al carrer de Numància. La idea d’aquesta acció era denunciar la seva absència en la negociació en la qual es debatia la possibilitat de canviar la normativa que els afecta. En declaracions al peu de la concentració, els conductors d’aquests vehicles afirmaven que amb l’acció volien deixar clar que ells també poden aturar la ciutat. A mig matí de diumenge la concentració s’ha desfet, segons la Guàrdia Urbana.

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*