L’àrbitre designat pel govern per al conflicte del Prat es reuneix amb treballadors i empresa

Marcos Peña, president del Consell Econòmic i Social emetrà en deu dies un laude ‘d’obligat compliment’ que els treballadors anuncien que recorreran legalment

Redacció
 
 
 
Cues a l'Aeroport del Prat, foto Eldiario.es

Cues a l’Aeroport del Prat, foto Eldiario.es

L’àrbitre designat pel Govern central per dirimir sobre el conflicte d’Eulen a l’Aeroport de El Prat, Marcos Peña, inicia la seva tasca entrevistant-se amb els treballadors i amb representants dels directius de la companyia de seguretat.

Peña té 10 dies per fer públic el laude d’obligat compliment tant per l’empresa com per als vaguistes. En primer lloc es reunirà durant el matí a la T2 de l’Aeroport, previsiblement primer per separat per conèixer les posicions de les parts i, en funció de com transcorri, després conjuntament amb les dues parts.

Per la seva banda, el comitè de vaga ja va anunciar que es reunirà amb l’àrbitre designat pel Govern per traslladar-li les seves reclamacions i fer-li saber la situació laboral dels treballadors de seguretat al Prat, tot i que rebutgen el laude per considerar-lo “il·legal” per la qual cosa tenen previst recórrer-lo als tribunals.

L’objectiu dels treballadors és explicar a l’àrbitre la pèrdua de poder adquisitiu que han patit, la reducció de drets laborals i l’empitjorament de la situació a la feina dels treballadors d’Eulen al Prat perquè ho tingui en compte en el moment de redactar el laude.

La plantilla de la multinacional de serveis Eulen va desconvocar la vaga indefinida després dels atemptats de Barcelona, esperarà a conèixer el laude però ja ha dit que estudia convocar una vaga contra algunes “sancions i acomiadaments” realitzats per la direcció de la companyia mentre hi havia vaga i els treballadors estaven sota la vigilància de la Guàrdia Civil.

Per la seva banda, i a l’espera de rebre la notificació, la direcció d’Eulen es posa a “disposició” de l’àrbitre designat pel Govern fins que acabi el procediment per tal de desencallar el conflicte dels vigilants dels filtres de seguretat de l’aeroport de El Prat.

Cal recordar que els treballadors van rebutjar per dos cops la proposta de mediació de la Generaliat, que suposava un increment salarial màxim de 200 euros en 12 pagues – acceptada per la companyia– i incloïa un augment de 25 vigilants en cada lloc de control, que sumaven 76 persones més, davant els 100 efectius exigits pel comitè de vaga i els 21 de la proposta inicial d’Eulen. El salari base d’un treballador de seguretat de l’aeroport és de 1.100 euros bruts (907 euros més plusos).

Marcos Peña, àrbitre designat pel govern del PP, és l’actual president del Consell Econòmic i Social (CES) i especialista en negociació col·lectiva, actua com a mediador en conflictes laborals però sí serà el seu primer laude d’obligat compliment per a les parts que ha de redactar i que haurà de tenir a punt el 31 d’agost.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*