L’ajuntament de Barcelona es compromet a obrir el diàleg per a un nou decret que restringeixi els horaris comercials

Les converses estaran obertes als sindicats i a la societat civil en la perspectiva d'elaborar una nova normativa al marge de la llei espanyola

Redacció
 
 
 
Concentració a favor de la conciliació familiar al comerç

Concentració a favor de la conciliació familiar al comerç

El canvi dels horaris comercials a Barcelona es debatrà entre l’Ajuntament de Barcelona i UGT i CCOO. Els dos sindicats es van reunir amb el comissionat de comerç del consistori barceloní el 17 de juliol passat. Una de les conclusions és obrir un diàleg de cara a un nou decret que restringeixi els horaris comercials, segons fonts sindicals.

De les converses mantingudes amb l’ajuntament es dedueix que el decret aprovat per l’anterior consistori i ratificat per la Generalitat, pot tenir 8 anys de vigència, segons els serveis jurídics del consistori.

L’equip de govern que presideix Ada Colau, va explicar que no pot modificar el decret perquè actualment no hi ha consens entre les diferents forces polítiques per canviar la norma. En segon lloc perquè entre ara i el 15 de setembre no es poden celebrar ni plens ordinaris ni extraordinaris. Finalment es va considerar que anul·lar el decret de forma unilateral obriria la porta a la llei espanyola d’horaris comercials.

Per tant, el Comissionat va informar que a partir de setembre s’obriria un debat amb els agents socials i amb la societat civil sobre els horaris comercials a la ciutat de Barcelona, en la perspectiva que l’any vinent es pugui presentar un altre decret.

Al seu torn, els sindicats CCOO i UGT es ratifiquen en la petició de limitar al màxim aquest decret, donat que hi ha un ampli consens entre agents socials, empresaris i administració de Catalunya per no aplicar la Llei espanyola d’horaris comercials i entenen que no hi ha una majoria política a l’Ajuntament de Barcelona per poder canviar aquesta realitat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*