Laia Ortiz (ICV-EUiA) reclama la rebaixa de l’IVA per als serveis bàsics

Proposa que l'impost sobre l'energia baixi del 21% al 10% i que le transport públic cotitzi al 4%

Tomeu Ferrer
 
 
 
Laia Ortiz

La diputada catalana ha Laia Ortíz ha presentat la proposició legal en nom d’Izquierda plural

El grup parlamentari de l’Esquerra Plural defensarà demà al Congrés dels Diputats una proposició de llei perquè es redueixi l’IVA dels serveis bàsics com l’aigua, l’electricitat, el gas i el transport col·lectiu.

La diputada Laia Ortiz (ICV-EUiA) ha denunciat que “l’IVA gairebé no s’ha tocat” pel que fa als “serveis fonamentals per portar una vida digna” i ha criticat que el d’Espanya sigui un dels més alts de la Unió Europea.

Per això, la formació pretén, mitjançant aquesta proposta de llei, que l’IVA sobre l’energia baixi del 21 al 10% i que el de l’aigua i el transport públic ho faci del 10% actual a l’IVA superreduït del 4%.

Ortiz ha destacat que es tracta d ‘”una mesura parcial que no soluciona el problema de manera integral, però sí que ho fa en conjunt amb la resta de propostes del partit”.

La diputada al Congrés ha titllat l’última reforma del PP, implantada fa un any, d ‘”un nou fracàs de la política energètica del govern, que cada vegada deixa fora a més persones i fa més difícil l’estalvi energètic”, sent els més “afavorits els grans patrimonis i les rendes més altes”.

Ortiz ha afegit que els últims informes presenten que hi ha 7 milions de persones a Espanya que tenen dificultats per pagar les factures elèctriques.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*