L’acord a ESSA, Estampacions Sabadell, permet desconvocar la vaga indefinida

Els treballadors van aturar la producció com a resposta a l'anunci unilateral de l'empresa d'acomiadar 65 empleats

Tomeu Ferrer
 
 
 
Els treballadors d'ESSA a les portes de l'empresa

Els treballadors d’ESSA a les portes de l’empresa

Després de 14 dies de vaga indefinida s’ha arribat a un acord a Estampacions de Sabadell, ESSA. L’empresa es considera clau en la producció de peces per a diverses empreses del sector automobilístic com Seat o Nissan. El pacte ha suposat la desconvocatòria de la vaga, segons fonts de la Federació d’Indústria de CCOO.

La vaga es va iniciar contra la pretensió de l’empresa d’acomiadar 65 dels 260 treballadors de la companyia. Els sindicats presents a la societat es van conjurar per evitar els acomiadaments, ja que ESSA havia pactat amb els treballadors el manteniment de l’ocupació a canvi d’acceptar congelació salarial.

A falta de conèixer el contingut de l’acord, en les converses prèvies els treballadors van posar sobre la taula mesures com prejubilacions i baixes incentivades.

Els treballadors d’ESSA, a més de mantenir les mobilitzacions han fet saber als seus companys d’altres empreses com Seat o Nissan la possibilitat que aquestes companyies quedessin sense planxes a causa de la vaga.

El departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat ha tingut un paper actiu en trobar una solució al conflicte d’ESSA. El govern de Catalunya s’ha implicat atesa la importància estratègica d’ESSA i el desgast que per a la imatge del país podria tenir una vaga que aturés les principals empreses automobilístiques, en un moment en què s’han anunciat inversions milionàries per a les plantes catalanes.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*