L’accident mortal de l’Ecoparc de Sant Adrià s’hauria evitat millorant les mesures de prevenció, segons CCOO

El treballador va patir un fort impacte a l'altura del pit causat, presumptament, per una explosió ocasionada per residus d'una sitja que produeix biogas, que estava netejant

Redacció
 
 
 
Imatge de l'Ecoparc de Sant Adrià de Besòs foto: AMB

Imatge de l’Ecoparc de Sant Adrià de Besòs foto: AMB

Comissions Obreres de Catalunya considera que “amb unes millors condicions de seguretat” s’hauria evitat la mort per accident del treballador de l’Ecoparc3 de Sant Adrià del Besós. Tanmateix afirma que les mesures de seguretat que fixa la normativa es van complir, encara que això no va evitar l’accident que ha acabat amb la vida del treballador.

Un operari de l’empresa Cepsa Gestión de Residuos va perdre la vida a causa d’un fort impacte que va patir a l’altura del pit mentre realitzava tasques de neteja d’una sitja de compostatge a l’interior de la qual sembla que hi havien quedat alguns residus que en fermentar van ocasionar l’explosió mortal, segons Mónica Penas, responsable de l’Àrea d’Inspecció, Mediació i Polítiques d’Igualtat de la Federació de Construcció i Serveis de CCOO de Catalunya.

Segons ha declarat la responsable de CCOO, la informació prèvia de què es disposa indica que es van adoptar les mesures que marca el protocol per evitar accidents en el procés de neteja dels contenidors que, a partir de la fermentació de residus produeixen biogas. NO obstant això, el sindicat considera també que : “El sector de tractament de residus, des del triatge al transport als abocadors i plantes on es tracten, dipositen i es valoren aquests, compta amb processos de feina enormement complexes, amb una perillositat intrínseca quotidiana que normalitza el perill. No hauria de ser així”.

Per a CCOO mecanitzar i automatitzar certs processos i tasques així com revisar constantment els procediments de feina és una tasca imprescindible per a reduir la sinistralitat. “Els delegats de prevenció ho reclamen a les direccions de les empreses i als serveis de prevenció”.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*