La vaga a Port Aventura provoca llargues cues a les entrades del complex d’oci

UGT reclama un conveni que inclogui com a mínim un sou de 1000 euros per als treballadors i que s'augmentin els contractes fixos

Tomeu Ferrer
 
 
 

Vaga a Port Aventura, piquets d'UGT a la porta del recinte

Vaga a Port Aventura, piquets d’UGT a la porta del recinte

El sindicat UGT, amb el seu secretari general, Josep M Àlvarez, s’ha bolcat en el suport a la vaga convocada pels treballadors del complex Port Aventura. El seguiment de la protesta no ha estat majoritari, cosa que des d’UGT ja s’esperava a causa de l’alt nivell de treballadors eventuals que hi ha en aquestes instal·lacions.

Malgrat això, els vaguistes han aconseguit bloquejar els accessos a Port Aventura poc abans de les 10.00 del matí i dificultar l’entrada dels treballadors del parc, el que ha provocat que molts d’ells s’hagin incorporat amb retard als seus llocs de treball.

El bloqueig dels accessos al parc ha provocat llargues cues a les entrades del complex d’oci, que la direcció assegura han causat molèsties al públic més matiner, però han començat a dissoldre’s poc després de les 10.00 del matí, hora d’obertura de les instal·lacions.

Motius de la vaga

L’origen de la protesta està en un conveni firmat entre la direcció del part temàtic i CCOO, que té un delegat més que UGT. El sindicat que presideix Àlvarez va mostrar el seu desacord amb el conveni perquè:

Suprimeix el mínim de 1.300 contractes de personal fix discontinu que incloïa l’anterior conveni, cosa que deixa a l’empresa les mans lliures per la subcontractació massiva del parc.

S’està en desacord amb la creació d’una nova categoria que cobrarà només el SMI i complements inferiors.

També es considera que el nou acord retalla drets històrics aconseguits pels treballadors d’aquesta empresa.

El mateix Àlvarez en declaracions en actes de la UGT ha afirmat que es considera crucial la solució que es doni al cas de Port Aventura a causa de l’efecte contagi que es pot donar a totes les empreses turístiques de la zona si s’accepten les noves condicions del conveni.

UGT reclama per a Port Aventura un sou mínim de 1.000 euros i un increment dels contractes fixos discontinus perquè s’acabi amb la precarització derivada de les subcontractacions.

Per contra, CCOO defensa el conveni firmat perquè diu que representa, afirmen, un increment salarial superior a l’1% i que en dos anys la plantilla passarà de 1.300 a 1.500 treballadors fixos discontinus.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*