La USOC troba insuficient l’acord entre patronal i sindicats majoritaris

El sindicat considera que per recuperar el poder adquisitiu perdut durant la crisi caldria un increment sostingut durant tres anys que superés en quatre punts l'IPC. La secretaria general, Maria Recuero, considera que els augments que es preveuen a l'Acord estan per sota de les previsions de creixement del Govern i de les empreses.

Redacció
 
 
 

La Unió Sindical Obrera de Catalunya ha criticat l’Acord per a l’Ocupació i la Negociació Col·lectiva (AENC en les seves sigles en castellà) del qual diu que «no farà més que seguir devaluant el poder adquisitiu dels assalariats», segons la secretària general de l’organització, Maria Recuero. La dirigent considera que «està molt lluny dels increments de l’IPC dels últims anys, que es produïen al mateix temps que una quasi congelació dels sous, però també molt lluny del creixement establert pel govern a l’economia espanyola i dels beneficis que registren les empreses».

Recuero creu que els augments haurien de ser almenys durant tres anys «del 4% més l’IPC de cada exercici, per no seguir acumulant pèrdues; el 4% en tres anys, per recuperar el que ha estat retallat». Per a la secretària general de la USOC, el sindicat «no estarà lligat a aquests acords i defensarà en les meses de negociació, les seves pròpies posicions i que no estaran condicionats per aquest marc tan estret que s’emmarca la negociació dels convenis.»

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*