La reestructuració de Caixabank topa amb la voluntarietat en les sortides i la mobilitat

L’empresa ha plantejat 2.157 baixes i una àmplia mobilitat geogràfica i els sindicats volen que qualsevol mesura ha de ser acceptada pels afectats.

Redacció
 
 
 
Protesta de treballadors de Caixabank denominada #IndigAcción foto: CCOO

Protesta de treballadors de Caixabank denominada #IndigAcción foto: CCOO

El procés de reestructuració laboral de Caixabank tira endavant. Com cada dijous les parts empresarial i social s’han trobat, però es mantenen les posicions allunyades. Per tant, les organitzacions sindicals, amb CCOO al capdavant, han realitzat accions de protesta. Recordar que Caixabank planteja 2.157 sortides forçoses i mobilitat geogràfica, també forçosa, a voluntat de l’empresa.

En aquest moment la situació està estancada, segons fonts de CCOO. L’empresa no ha iniciat el període legal d’un mes per tirar endavant l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), cosa que posaria en marxa el calendari d’un mes en el qual s’hauria d’arribar a un acord.

Pel que fa a la mobilitat geogràfica dels treballadors, la direcció del banc ha plantejat a la taula de negociació la seva voluntat de treballar i debatre les propostes presentades per CCOO en els casos que els trasllats de personal siguin fruit de tancament o de canvi de model de les oficines.

En tercer lloc, Caixabank ha demanat als sindicats més propostes per evitar les sortides forçoses de l’empresa. Al respecte la darrera setmana Comissions va enviar un document amb les condicions per acceptar una reestructuració . En aquest sentit, la proposta empresarial és, per a CCOO, “un protocol de mobilitat forçosa que en realitat implica una purga a dit de càrrecs d’oficines i plantilla sense càrrec”.

Finalment, la direcció de Caixabank ha posat sobre la taula la seva voluntat de negociar el control horari.

Els representants dels treballadors entenen que cal buscar garanties per a tota la perquè, en la seva opinió, les mesures forçoses no són una opció.

Les fonts consultades considerem que les dues setmanes vinents poden ser claus per acostar posicions i tancar un acord en la línia del pacte, com s’ha fet sempre a l’entitat. En cas que no fos així, els treballadors mediten fer arribar a junta general d’accionistes, del 5 d’abril. Cal recordar que molts operaris de Caixabank  són titulars d’accions i podrien dur la seva posició crítica amb les propostes de la direcció a la màxima assemblea d’accionistes.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*