La reducció de l’atur es basa gairebé totalment en treball temporal, segons CCOO

Els sindicat destacar que la imatge de l'atur és la d'una dona, el col·lectiu més castigat per la falta de feina, malgrat la millora conjuntural.

Redacció
 
 
 

Si la reducció de l’atur és la cara de la moneda, la precarització de la feina creada és la creu. Així ho pensa CCOO de Catalunya, que en un comunicat ha fet la valoració de les dades corresponents a l’EPA del segon trimestre.

Destaca el sindicat, que malgrat la millora de l’ocupació, a Catalunya encara hi ha 726.200 persones que volen treballar i no troben feina. A més, l’atur té rostre de dona, afirma CCOO. Ho justifica amb el fet que les dones són les que tenen més dificultats per accedir al mercat de treball. Això fa que ha augmentat el nombre de dones aturades respecte al trimestre anterior, tot i que les activitats turístiques tradicionalment han ocupat moltes dones, i només el 4,2% del total de la reducció de l’atur respecte fa un any correspon a dones. De nou, les dones són les principals víctimes de la crisi i les que tindran menys oportunitats de recuperació.

Pel que fa a l’activitat, en el segon trimestre, ha crescut en un 20.000 persones en relació amb el trimestre anterior. Però, cau en -9.200 respecte el segon trimestre de 2014, el que suposa un 0,53% i un -0,24%, respectivament.

Atur de llarga durada

Es manté l’atur de llarga durada. El 60% de les persones a l’atur fa més d’un any que busquen feina. D’aquests, 129.000 fa entre un any i dos anys i 305.500 fa més de dos anys.

La cronificació de l’atur genera la desprotecció econòmica però també redueix les oportunitats de retorn al mercat laboral de qui la pateix. Les dones estan augmentant en xifra d’atur de llarga durada, sobretot aquelles que fa més de dos anys que no treballen.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*