La plantilla de Valeo vol que l’empresa mantingui l’activitat a Martorelles tot i el trasllat

La societat planteja negociar el cas de la planta del Vallès Oriental al marge del procés de deslocalització

Tomeu Ferrer
 
 
 
Concentració dels treballadors de Valeo a les portes de Nissan

Concentració dels treballadors de Valeo a les portes de Nissan

Els treballadors de Valeo mantenen les seves reivindicacions un dia després d’iniciar-se oficialment el període de consultes oficial amb l’empresa. Els empleats catalans de la multinacional han dut fins a les portes de Nissan, una de les empreses que són clients de la societat matriu, la seva protesta davant l’anunciat trasllat de la planta de producció que el grup de Martorelles.

Els operaris de Valeo han iniciat un procés per estendre les seves reivindicacions a la resta de societats i fàbriques de les comarques de Barcelona. Abans havien realitzat una concentració davant la porta de Seat i, aprofitant el canvi de torn van rebre la solidaritat dels treballadors de l’empresa automobilística. De forma paral·lela es difon la necessitat de fornir la caixa de resistència creada per contribuir a mantenir la vaga indefinida que es va convocar a finals de juliol.

Concentració dels treballadors de Valeo a les portes de Nissan

Concentració dels treballadors de Valeo a les portes de Nissan

En la primera de les reunions, celebrada dimecres passat, els representants de l’empresa van plantejar negociar solucions per a la planta de Martorelles al marge de l’expedient de trasllat de les instal·lacions a Saragossa. Això tindria com a primera virtualitat saltar-se la limitació de temps marcat per la llei, en aquest cas són només 15 dies, i permetria buscar alternatives.

Fonts laborals tenen coll avall que la intenció de l’empresa és endur-se la producció a la capital aragonesa. El delegat de CCOO al comitè d’empresa, Juan Jiménez ha explicat que en la reunió que tenen convocada aquesta tarda amb la direcció de la societat proposaran “reindustrialitzar” la planta si s’acaba traslladant la producció a Saragossa: “La gent vol treballar i li és igual si fer climatitzadors o un altre producte”, ha dit. En aquest sentit tenen l’esperança que l’empresa s’avingui a mantenir oberta la planta de Martorelles encara que sigui amb un altre tipus de producció, cosa que permetria el manteniment dels treballadors que no volguessin anar a Saragossa.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*