La plantilla de les cinc factories de General Cable es manifesta davant del Parlament

La concentració coincidirà amb la primera jornada de vaga de 24 horees a la factoria de Manlleu

Redacció
 
 
 
Assemblea de treballadors de General Cable a Abrera

Assemblea de treballadors de General Cable a Abrera

El conflicte de General Cable manté la tensió. Els treballadors de la totalitat de les factories catalanes es desplacen des de les seves localitats fins a Barcelona. Grups de treballadors i treballadores de General Cable de les plantes de Manlleu, Abrera, Montcada i Reixac i Barcelona es concentraran a les 12 del migdia davant del Parlament de Catalunya.

La idea dels treballadors és manifestar-se davant la seu dels diputats catalans per protestar contra la pretensió de la multinacional d’origen català, d’aplicar l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) presentat que pretén acomiadar 289 persones.

De forma paral·lela a la concentració, una representació dels comitès es reunirà amb els diferents grups parlamentaris per exposar-los la seva situació i demanar-los el seu suport en defensa de l’ocupació i del projecte industrial de les plantes catalanes de General Cable.

Els sindicats consideren que aquest expedient no està justificat i recorda que la plantilla ja ha assumit un important esforç en els darrers anys, per això exigeix a General Cable la retirada de l’ERO que preveu l’acomiadament de 123 treballadors a Abrera, 138 a Manlleu, 14 en Montcada i Reixac i 14 a les oficines centrals de Barcelona.

Els treballadors d’Abrera són els que han dut la protesta amb més radicalitat. Fins al 9 de juliol tenen declarada una vaga de vuit hores per torn. Al seu torn, els treballadors de Manlleu van començar mobilitzacions el passat 26 de juny. D’acord amb el calendari aprovat en assemblees de treballadors, durant el cap de setmana es van repetir les aturades de quatre hores i aquest dimarts s’ha convocat una vaga de 24 hores a la factoria.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*