La multinacional Esselte anuncia el tancament de la fàbrica de grapadores Petrus de Santa Perpètua

El grup preveu emportar-se la producció a la Xina i Polònia, cosa que deixa sense feina a 68 persones

Tomeu Ferrer
 
 
 

Els empleats de Petrus, la marca de grapadores i material d’oficines, que és propietat del grup Esselte, han començat una vaga indefinida en oposició a la decisió de l’empresa d’acomiadar 68 treballadors i la intenció de traslladar la producció de Santa Perpètua de mogoda (Vallès Occidental) a plantes de la Xina i Polònia.

Segons el Col·lectiu Ronda, Esselte va proposar l’acomiadament col·lectiu el passat 19 de gener. L’expedient inclou el desmantellament de tota l’activitat productiva de Santa Perpètua, on només quedarien tasques de comercialització de productes del grup.

La plantilla, que afirma que l’empresa té beneficis, es nega a negociar qualsevol oferta econòmica i reclama que es reconegui la viabilitat econòmica de la planta de Santa Perpètua.

La plantilla també considera que les pèrdues dels últims exercicis al·legades per Esselte són fruit de l’estratègia de la multinacional i no tenen cap relació amb la viabilitat de la planta i la companyia. Els empleats han denunciat que Esselte no ha fet cap inversió en els últims 10 anys a Petrus i, a canvi, ha utilitzat l’empresa, amb reserves per valor de 38 milions d’euros, per finançar altres firmes i plantes de l’entramat empresarial del grup.

També ha apuntat que des de l’any 2009 els treballadors de Petrus han patit els efectes de successius expedients de suspensió o regulació de jornada i, per tant, han consumit part de la seva prestació.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*