La majoria dels treballadors de la fundació Altem pateix retards i impagaments del salari

Denuncien que la fundació Altem, de Figueres, els deu la paga extra d'estiu de 2014 i la mesada corresponent a març d'enguany

Redacció
 
 
 

Els treballadors i treballadores de la Fundació Altem, de Figueres, que dóna feina a persones amb discapacitat intel·lectual, i que compta amb una important plantilla d’educadors i educadores, de cuidadors i cuidadores, monitors i monitores i de personal de manteniment, i serveis, gairebé unes 200 persones, es troben en una situació desesperada, ja que l’empresa nonomés els deu encara la paga extraordinària de Nadal 2014, sinó que, a partir de la nòmina de febrer, han cobrat tard i fracionadament, o bé no han cobrat. La majoria de treballadors no han cobrat e seu salari de març, alguns només 200 euros, i altres el sou sencer, expliquen fonts de la federació d’ensenyament de CCOO.

La Fundació Altem, des de fa anys, no paga puntualment les pagues extres de juny i de desembre. Els treballadors han hagut de suportar des del 2011 impagaments i quan hna rebut les nòmines mensuals ha estat tard i de manera fracionada fins a cobrar la xifra total. Davant d’aquesta situació repetida, l’empresa el gener de 2015 va decidir unilateralment, prorratejar les pagues extraordinàries, al·legant que seria la manera d’assegurar el seu cobrament puntual. CCOO ja va denunciar en el seu moment que l’empresa no havia informat els treballadors i les treballadores de com els abonaria els sis mesos ja meritats des de juny de 2014 a gener de 2015, i que això podia portar a engany a moltes persones, perquè creurien que amb el prorrateig es començava l’any des de zero sense cap deute per part de l’empresa.

El sindicat exigeix que la Fundació compleixi el seu compromís amb els seus treballadors, i per tant:

Que immediatament els pagui el deute de la paga extraordinària de Nadal 2014

Que els pagui  tota la mesada de març de 2015.

Que a partir d’ara se’ls aboni el salari puntualment, com a màxim el dia 5 del mes següent, com fixen  el conveni i la llei.

Que aboni la quantitat meritada de la paga extraordinària de juny de 2015 que no ha estat prorratejada (6 mesos), o bé que es comprometi a pagar-la en la seva totalitat a juny de 2015.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*