La majoria del comitè d’Autobusos de Barcelona convoca aturades parcials al juny

Reclamen que la direcció de la companyia de propietat pública desencalli les negociacions del conveni col·lectiu

Redacció
 
 
 
Autobusos de Barcelona en vaga

Autobusos de Barcelona en vaga

La majoria de les organitzacions que formen part del comitè d’empresa de TMB Autobusos -menys els sindicats CGT i COS- han convocat diverses jornades de vaga parcial al mes de juny per reivindicar a la direcció de la companyia que desencalli les negociacions del conveni col·lectiu.

Les aturades convocades tindran lloc durant dues setmanes, del 6 al 10 de juny i del 13 al 17 de juny, de 8:30 a 10:30 hores, de 16:30 a 18:30 hores, i de 0 a 2 hores.

Així mateix, el Comitè ha convocat dues manifestacions coincidint amb aquestes aturades: els dies 8 i 15, a les 13 hores, des de la plaça Universitat a la plaça Sant Jaume.

La iniciativa de les organitzacions que formen la majoria del comitè és el primer moviment que realitzen els sindicats majoritaris en aquesta empresa de capital públic.

Recordar que Autobusos de Barcelona té una gran pluralitat sindical. Fruit d’això i a diferència del que ha passat fins ara a l’empresa germana, Metro de Barcelona, les estratègies difereixen.

Al febrer passat alguns dels sindicats, CCOO, UGT i Sindicat Independent del Transport (SIT) van arribar a un principi d’acord amb l’empresa. El pacte incloïa una durada per quatre anys de 2015 a 2018.  En matèria salarial suposava augments xifrats en l’1% per l’any 2016, cosa que inclouria l’augment del 2015, i del 0,5% els anys 2017 i 2018. Tot, amb el benentès que l’Índex de Preus al Consum (IPC) no superi els índexs fixats. Si fos així, els salaris s’apujarien igual que els preus. Per dir-ho d’una altra manera, si els 2017 l’IPC fos de l’1% , els salaris a Autobusos serien de l’1,5%.

La proposta defensada per la majoria del comitè va ser rebutjada per la resta de sindicats CGT, ACTUB, COS, CNT, Bescanvi Sindical, USOC i PSA. Aquest grup d’organitzacions es va oposar i a la consulta pertinent es va tombar la proposta. Des d’aquell moment la reivindicació del conveni havia quedat somorta.

Sigui com sigui, les posicions dels treballadors han seguit estant de confrontació amb algunes pràctiques de l’empresa. Així, per exemple, fa pocs dies es va enviar una petició a l’empresa perquè integri als treballadors de fora de conveni a l’acord col·lectiu. Cal recordar que els treballadors del Metro havien presentat fa molt temps una denúncia judicial i fruit d’això hi ha una sentència que obliga l’empresa a integrar els gairebé 300 empleats que no estaven sota la disciplina del conveni.

3 Trackbacks & Pingbacks

  1. Anunci de vagues a Autobusos de Barcelona per part de sis sindicats minoritaris
  2. Vaga a autobusos de Barcelona entre les 10 del matí i les 6 de la tarda
  3. UGT, CCOO i SIT desconvoquen les vagues a Autobusos de Barcelona

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*