La Intersindical CSC convoca vaga general de dues hores el 21 de desembre

El sindicat independentista reclama la supressió de la reforma laboral i també del decret que permet deslocalitzar empreses fora de Catalunya, a més de un salari mínim de 1.200 euros

Redacció
 
 
 
Roda de premsa vaga general del 8 de març de 2017 de la I-CSC Foto: Tomeu Ferrer

Roda de premsa vaga general del 8 de març de 2017 de la I-CSC Foto: Tomeu Ferrer

La Intersindical CSC, sindicat de matís independentista, ha convocat dues hores de vaga general a Catalunya per al 21 de desembre. Així ho recull el preavís presentat al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. En concret el sindicat planteja fer vaga a tots els sectors entre les 12,30 i les 14,30 hores. La presentació de la documentació es va fer dilluns, darrera data en què es podia fer la petició. En tot cas, el sindicat republicà assegura que es dóna un marge de temps per decidir si es crida efectivament a l’aturada al conjunt dels treballadors i treballadores de  Catalunya.

L’anunci de vaga de la Intersindical CSC coincideix, no per casualitat, amb la celebració a Barcelona del Consell de Ministres espanyol. En la convocatòria es justifica la mobilització pel  manteniment per part de l’executiu de Pedro Sánchez, de la reforma laboral de Mariano Rajoy i bona part de les impugnacions de lleis socials aprovades pel Parlament. A més, el govern del PSOE, segons el sindicat, no ha retirat el decret de deslocalització d’empreses. Al mateix temps l’executiu espanyol impulsa limitades, insuficients i centralistes mesures com un salari mínim de 900 euros a tot l’Estat, mentre que el sindicat republicà reivindica un salari mínim català de 1.200 euros.

Aquest mateix sindicat va convocar el 8 de novembre de 2017 una vaga general a Catalunya que va suposar la pràctica paralització del país perquè es van multiplicar les barricades a les vies de comunicació, en moltes ocasions fetes per membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR). En aquella cas les motivacions eren laborals, tot i que Foment delTreball va estimar que eren polítiques i va demandar el sindicat. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va donar la raó a la Intersindical, tot i que Foment, que presideix ara l’exdiputat de la Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Sánchez Llibre, ha recorregut al Suprem.

1 Comentari en La Intersindical CSC convoca vaga general de dues hores el 21 de desembre

  1. si amb aquets tenim de defensar els treballadors , anem bé, la ùltima vaga convocada per ells els delegats de la empresa que treballo tots treballant, un bon exemple i ells el que busquen es viure del quento

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*