La Generalitat dicta un 33% de serveis mínims en la vaga de l’aerobús

El comitè d'empresa de Serveis Generals de Mobilitat i Transport (SGMT), empresa que opera el servei Aerobús entre Barcelona i l'aeroport del Prat, ha convocat vagues de dues hores al matí i dues més a la tarda entre els dies 16 i 18 de juny. El motiu és per exigir unes millors condicions laborals, especialment en més facilitats per conciliar la vida laboral i familiar.

Redacció
 
 
 

Els treballadors de l’aerobús entre Barcelona i l’aeroport denuncien manca de voluntat de la direcció de Serveis Generals de Mobilitat i Transport (SGMT) –titular de la concessió– per solucionar les reclamacions de les treballadores de la companyia pel que fa a les pèssimes condicions laborals i per reclamar una millora en la conciliació familiar. Així ho ha denunciat la UGT de Catalunya, sindicat majoritari al comitè d’empresa. Per aquesta raó han convocat aturades parcials de dues hores al matí i a la tarda inicialment previstes entre el 14 i el 18 de juny. A darrera hora, però, les del 14 i 15 han quedat suspeses gràcies als avenços en les converses d’avui, segons informen fonts sindicals.

La interrupció del servei serà entre les sis i les vuit del matí i les sis i les vuit del vespre. Davant aquesta convocatòria, la Generalitat ha determinat uns serveis mínims del 33% al considerar que l’aerobús «és la modalitat de transport de referència per als passatgers de tràfic aeri». Des del comitè es denuncia el poc respecte que la direcció d’SGMT té pels seus treballadors, ja que després de moltes peticions «l’empresa no només ha millorat les condicions de la plantilla sinó que les ha empitjorat encara més.»

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*