La Generalitat cedeix i pagarà l’increment salarial del 0,2% consolidable als seus treballadors

Els sindicats esperen ara que el Govern posi data al pagament de les pagues extres dels anys 2013 i 2014

Redacció
 
 
 
concentració de funcionaris per reclamar la paga extra de 2012s

concentració de funcionaris per reclamar la paga extra de 2012s

L’estira-i-arronsa entre la Generalitat i els sindicats de la funció pública ha acabat pel que fa als augments salarials corresponents a aquest any. La Mesa de la Funció Pública, on hi ha els sindicats més representatius del sector a la Generalitat, i el Govern han desencallat el punt que impedia l’acord: com s’havia de pagar l’increment del 0,2% que sumat a altres conceptes apujava el salari dels servidors públics fins a un 1,95%.

El pacte, segons Joan Maria Sentís, coordinador de l’Àrea Pública de CCOO de Catalunya, contempla que es destinarà el 0,2% de la massa salarial a un increment lineal i consolidable. Aquest increment suposa aproximadament 70 € bruts/anuals de salari, que anirà a complement específic o a complement de grup per al personal laboral.

La forma com cobraven els treballadors públics aquesta part de l’augment va fer que l’anterior reunió de la mesa acabés sense acord. En aquella ocasió, segons UGT de Catalunya, la Generalitat no va voler fer consolidable l’augment del 0,2% i va pretendre que aquesta quantitat s’ingressés al fons de pensions que tenen tots els treballadors de la Generalitat, un fons al qual des de l’inici de la crisi el govern de Catalunya no hi ha fet aportacions i que a molts empleats els suposa bloquejada tenir una xifra que s’acosta als mil euros.

L’increment acordat és per a tothom. Només resten exclosos de la mesura els llocs de treball amb jornada superior a la normal i horari de dedicació especial. Aquesta proposta d’acord, ja signada, s’elevarà a la Mesa General de Negociació, que es convocarà dilluns 8 d’octubre.

A la taula de negociació els sindicats de la funció pública han tornat a exigir que es compleixin els acords de retorn de les pagues extres dels anys 2013 i 2014 i que en relació amb això es fixi un calendari de cobrament. També han reclamat altres conceptes retributius i millores en les condicions de treball. L’Administració s’ha compromès a fixar la data i comunicar-la a la reunió de la pròxima mesa de negociació .

Segons la UGT de Catalunya, «valorem positivament que el Govern de la Generalitat faci extensius als treballadors públics els increments salarials per al 2018 acordats en l’àmbit estatal. Continuem exigint, però, que compleixin els acords signats i facin efectiu el pagament del 10% de la paga extra de 2013 abans d’acabar l’any. Entenem que la confiança és la base de la negociació i que poca confiança podem tenir en un Govern que incompleix sense cap raó de pes els acords que ha subscrit amb els sindicats».

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*