La fiscalia rebaixa de vuit a cinc anys de presó la petició de penes per a Isma i Dani

La Generalitat ha rebaixat també la petició de presó de 3 a un any i mig, després que s'acredités que no hi va haver resistència. A més, un testimoni ha declarat que els dos estudiats estaven a la facultat de Físiques mentre a l'exterior es cremaven contenidors

Tomeu Ferrer
 
 
 
Dani Ayyash a la facultat de Físiques

Dani Ayyash a la facultat de Físiques

 

La segona jornada del judici que se segueix als dos estudiants Isma i Dani que van ser detinguts arran de la seva participació en la vaga general de marc de 2012. A l’hora de fixar les peticions de penes s’han produït canvis importants. Aixi, la Generalitat, que exerceix en solitari l’acusació particular, ha  rebaixat la pena de tres anys i mig a un any, a la qual hi afegeix una petició de multa per presumptes destrosses. Al seu torn la fiscalia ha mantingut bàsicament la seva posició, tot i rebaixar la pena inicial. En aquest sentit, passa de vuit a cinc anys de presó la petició de pena per als dos estudiants.

Segons Luís Salvadores, advocat de la defensa d’Isma i Dani, “la Generalitat ha retirat els delictes de resistència i lesions, perquè ha quedat acreditat que no han existit” diu el lletrat. El que si que ha mantingut son les peticions d’un any a cadascun dels dos estudiats pels danys que presumptament s’haurien causat durant la protesta.

Fiscalia manté 6 anys i mig a cadascun dels dos estudiants per la seva presumpta participació en els fets violents esdevinguts el dia de la vaga general.

En la segona jornada s’han escoltat testimonis nous que en opinió de l’advocat defensor són molt importants. Un d’aquests testimonis és el del conserge de la facultat de Físiques, que sense cap mena de dubte ha manifestat que en el moment en què s’estaven produït els fetes violents, com l’incendi de contenidors a la Diagonal, els dos estudiants, Isma i Dani estaven a l’interior de la facultat reunits amb els altres alumnes. També ha queda acreditat que l’ampolla amb líquid inflamable que va ser ocupada als estudiats, estava tancada i precintada, per la qual cosa Isma i Dani no podrien haver estat els autors dels incendis.

Les esmentades constatacions, junt amb les declaracions del passat 30 de juny en què els mossos d’esquadra van declarar que els dos joves detinguts mai es van resistir al seu arrest i que, per tant, no els van ferir, com s’havia dit anteriorment, han desmuntat les acusacions de resistència a l’autoritat i de lesions.

Tota la càrrega de l’acusació es basa en la declaració d’un sergent dels mossos d’esquadra que, sense identificar sense cap mena de dubte als dos estudiants com els que realitzaven actuacions com incendi de contenidors, va afirmar que li semblava que els dos acusats formaven part del grup que va protagonitzar aldarulls violents a la Diagonal de Barcelona. No obstant això no els va identificar sense cap mena de dubte perquè, segons va dir, els grup duia la cara tapada.

Contra aquesta, única declaració inculpatòria dels estudiants, la realitzada pel conserge de Físiques té un pes també molt important, en opinió de Salvadores, perquè indica que en el moment en què s’estaven incendiant els contenidors, els dos estudiants estaven a l’interior de Físiques.

El mateix Ismael Benito, s’ha mostrat content per com s’ha desenvolupat el judici: “ha quedat clar que tot es basaba en la declaració d’un sergent dels mossos, mentre que han sortit diverses declaracions que contradiuen aquesta posició”, ha dit.

Fonts judicials consideren que la sentència podria comunicar-se aproximadament en una setmana.

 

 

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Els estudiants Isma i Dani, absolts dels delictes de desordre públic per la vaga general del 29M

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*