La falta de resposta de la Generalitat aboca els sindicats d’ensenyament a formalitzar la vaga del 16 de maig

La direcció general del professorat del Departament d'Educació afirma que la manca de pressupost fa impossible atendre les demandes dels treballadors del sector

Redacció
 
 
 
Els delegats dels sindicats mostren la covocatòria de vaga a l'ensenyamebnt pel 16 de maig foto: USTEC

Els delegats dels sindicats mostren la convocatòria de vaga a l’ensenyament pel 16 de maig foto: USTEC

La tancada dels sindicalistes del sector de l’Ensenyament al Departament d’Educació ha acabat sense acord amb l’Executiu. Per tant, després de passar la nit a la seu del departament, els dirigents dels sindicats: USTEC·STEs (IAC), CCOO, I-CSC, ASPEC-SPS, CGT i UGT, s’han desplaçat al Departament de Treball on han formalitzat la convocatòria de vaga per al 16 de maig.

Les reivindicacions del sector de l’Ensenyament tenen a veure a aspectes molt volguts pels seus treballadors. Es tracta de recuperar l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal (fer 18 hores de classe a secundària i 23 a primària). També demanen altres qüestions com la reducció de les ràtios, l’increment de la plantilla en 7.000 docents i la garantia que no es tancarà cap grup a l’escola pública.

Per part de la Generalitat a direcció general de professorat del Departament d’Educació ja va dir, dijous,  que en un escenari de pròrroga pressupostària, “no és possible implementar aquestes mesures”. Per tant, han instat els sindicats a esperar i a  negociar més endavant. Les estimacions que es fan des de l’executiu consideren que acceptar les peticions dels docents suposaria incrementar el pressupost d’educació en més de 140 milions anuals i que això, ara, amb pressupost prorrogat no es pot aconseguir.

Els sindicats havien convocat els treballadors del sector davant de la seu d’Educació quan han sortit a quarts de deu.

Cal recordar que el 29 de novembre passat es va realitzar una mobilització de docents de les organitzacions (USTEC-STEs, CGT-Ensenyament i ASPEPC-SPS) per reclamar un retorn a les condicions laborals que tenien abans de la crisi. És a dir, tornar a les 23 hores lectives a primària i 18 a secundària; una reducció de les ràtios fins a un màxim de 22 alumnes a primària i 27 a secundària; o recuperar les pagues extres i el primer sexenni de sis anys i no de nou; entre altres mesures. Unes condicions que en aquell moment depenien de la sort dels pressupostos que finalment no es van aprovar, davant la inestabilitat política que afecta Catalunya.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*