La direcció de Cayfosa retira de la planta maquinària essencial i els treballadors es tanquen a l’interior

La representació sindical denuncia que un representant de l'empresa ha pres possessió de la caixa tot i que els deuen els mesos d'abril i maig

Tomeu Ferrer
 
 
 
Cayfosa, un camió s'emporta carretons elevadors de la planta

Cayfosa, un camió s’emporta carretons elevadors de la planta foto: UGT

Situació extrema a Cayfosa, una de les grans empreses del sector de les arts gràfiques a Catalunya. Els treballadors han hagut d’interrompre la seva feina perquè en nom de la direcció han retirat diverses màquines, especialment plataformes elevadores toros i també han intentat endur-se material imprès. Davant d’això els treballadors han decidit quedar-se a l’interior de les instal·lacions per evitar quedar-se sense feina, segons fonts del comitè d’empresa.

Els treballadors de Cayfosa i els de Rotocayfo, dures de les plantes d’impressió i d’arts gràfiques més importants de Catalunya fa mesos que no cobren al dia. Les dues empreses formen part d’Impresia Ibérica, que al seu torn és propietat de Circle Media Group, (CMG). Aquesta multinacional els hi deu les nòmines, de març i abril quan els acaben de liquidar l’extra de Nadal.  A Catalunya el grup té 430 operaris i operàries i en el conjunt d’Espanya el grup té plantes de producció a Madrid i Toledo. En total la plantilla suma 630 treballadors en les set empreses del holding.

Els treballadors de Cayfosa no s’han oposat al fet que sortissin de la planta les màquines que permeten traginar el material imprès perquè aquests actius, afirmen, els tenia l’empresa en forma de renting. On sí que hi pot haver més tensió és en relació amb els diners que hi ha en caixa. Segons les fonts consultades un empleat del grup multinacional s’ha presentat afirmant que ell gestionaria aquests diners, que superen els 300.000 euros. Els treballadors consideren que donada la situació de crisi del grup, hauria de ser un administrador judicial qui es fes càrrec d’aquests fons, que d’altra banda, es deuen als treballadors.

A primera hora de dijous els treballadors han decidit restar dins de l’empresa mentre gestionen la presència de la Inspecció de Treball perquè actuï d’urgència.

La situació dels treballadors de Cayfosa i Rotocayfo preocupa  fins ni tot a la patronal que ha declarat que es manté a l’expectativa especialment pels efectes sobre els operaris de la crisi descrita.

Fonts dels treballadors manifesten la seva estranyesa perquè Impresia Ibérica els havia citat a una reunió divendres, 10 de maig i el dia abans de la trobada han vist com s’emporten les màquines que els permeten guanyar-se la vida.

 

 

3 Comments en La direcció de Cayfosa retira de la planta maquinària essencial i els treballadors es tanquen a l’interior

 1. José Mingorance Alcalde // 10/05/2019 en 5:15 // Respon

  A mi me despidieron el día 4 de abril de 2018 el día 1 de marzo tuve juicio se llegó a un acuerdo y tampoco me pagan la mitad de la deuda.

 2. Marisa Picó // 11/05/2019 en 21:31 // Respon

  Molts ànims a tots i a totes!
  Quin greu que una industria com aquesta, s’estigui enfonsant d’aquesta manera, que tantes famílies sortim tant perjudicades i sobretot, la situació límit que els treballadors i treballadores estan patint cada dia durant tan de temps.

 3. Jose Luis Caballero // 19/05/2019 en 9:05 // Respon

  Como extrabajador de Cayfosa me uno a las reivindicaciones de los compañeros en lucha por sus derechos laborales. Todo mi apoyo para vosotros en estos momentos duros y difícles.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*