La cúpula de CCOO es concentra davant la fàbrica de Gallina Blanca que Agrolimen vol tancar a Sant Joan Despí

La decisió de tancar està vinculada a una possible requalificació dels terrenys que hauria de decidir el consistori que presideix amb majoria absoluta el socialista Antoni Poveda

Redacció
 
 
 
Treballadors de Gallina Blanca a la porta de la fàbrica foto: CCOO

Treballadors de Gallina Blanca a la porta de la fàbrica foto: CCOO

El conflicte per l’anunciat tancament de la factoria de Gallina Blanca a Sant Joan Despí pot radicalitzar-se. Comissions Obreres, sindicat al qual hi ha afiliats la majoria dels treballadors, convoca per dimarts a les 8,40 hores del matí una concentració a les portes de la fàbrica que la direcció del grup vol traslladar a Ballobar, a la província d’Osca.

A la concentració s’ha anunciat la presència del secretari general del sindicat, Javier Pacheco, del secretari general de la Federació d’Indústria, José Antonio Hernández i Álvaro Muñoz, que és el responsable de la mateixa federació de  CCOO del Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf. Finalment també hi serà Josep M. Romero, responsable de CCOO al Baix Llobregat.

L’operació tindria com a objectiu real la requalificació i venda dels terrenys que ocupa la factoria, on treballen unes 70 persones. La part més important, 42, són empleades directes, mentre que les 35 restants pertanyen a empreses subcontractades.

Gallina Blanca és una de les principals marques propietat de la família Carulla. Està integrada en el grup GBFoods, antiga Agrolimen. A Sant Joan Despí es produeixen sopes deshidratades i brous, que van ser l’inici del conglomerat alimentari el segle passat.

El sindicat ha rebutjat «de manera contundent» el tancament de l’empresa per dur a terme el que consideren com una operació immobiliària purament especulativa, sense tenir en compte els llocs de treball i la vida de moltes famílies, segons un comunicat en què ha avançat que la plantilla preveu la convocatòria de diverses mobilitzacions en els pròxims dies.

Una decisió en mans del govern socialista d’Antoni Poveda

Tot i que de moment les accions de CCOO tenen com a objectiu que Gallina Blanca reconsideri la seva decisió, en una segona etapa es podria interpel·lar l’Ajuntament de Sant Joan Despí. L’operació urbanística només tindria sentit si el consistori del municipi del Baix Llobregat accedeix a una requalificació dels terrenys i aquests passen de ser destinats únicament a usos industrials i en ells, previ un canvi que hauria de decidir el ple municipal, es permet la construcció d’habitatges.

L’Ajuntament de Sant Joan Despí té com a alcalde, Antoni Poveda, del PSC. Governa amb un total d’11 regidors i regidores, sobre 21. L’Equip de govern es completa amb dos regidors d’Iniciativa per Catalunya i un de l’antiga Convergència i Unió (CiU)

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*