La CGT reclama el cessament immediat del president i la cap de Recursos Humans de Correos

El sindicat reclama al nou Govern espanyol que aparti Javier Cuesta i Lourdes Fernández de la Riva dels seus càrrecs perquè mantenir-los seria «una aposta pel continuisme de la política laboral desenvolupada pel Partit Popular» al servei públic postal. Acusen els dos directius d'elaborar un pla per fer fora els treballadors més veterans i seguir fent «una política de contractació en frau de llei».

Redacció
 
 
 
Carter_amb_carro

Els treballadors de Correus exigeixen el cessament de la cúpula de l’empresa.

Correos reconeix que l’absentisme té com a causa les malalties osteomusculars, és a dir, produïdes per la feina

Arran d’una informació a eldiario.es sobre els plans del servei públic postal de substituir treballadors fixos majors de 57 per personal eventual, la CGT ha exigit que el nou Govern «cessi de manera immediata el president i la cap de Recursos Humans de la companyia, Javier Cuesta i Lourdes Fernández de la Riva, respectivament. L’argument és que mantenir-los en els seus càrrecs seria «una aposta pel continuisme de la política laboral desenvolupada pel PP».

El sindicat denuncia que Correos ha desenvolupat un pla al llarg de 2017 i 2018 d’obertura d’unes borses d’ocupació eventual «caracteritzades per l’eliminació de l’antiguitat total dels treballadors.» D’aquesta manera «han executat un pla en el qual el personal de més antiguitat, que coincideix amb les persones més grans, s’han vist desfavorides, minant el seu dret al treball, sent discriminats per raó d’edat i finalment quedant fora de Correos.» La CGT acusa l’actual direcció de l’empresa «d’empènyer el personal laboral fix i funcionari a plans de jubilació anticipada».

Correos opta pel camí de la por en lloc del de la prevenció

Una segona qüestió que afronta la CGT és dir que amb aquest pla que ha elaborat, la direcció de la companyia «reconeix que l’absentisme que es produeix a Correos té com a causa les malalties osteomusculars, és a dir, malalties produïdes per la feina que fem i, per tant, d’origen laboral». El sindicat critica que «davant l’elevat i sostingut creixement del nombre de baixes per malaltia, Correos en lloc d’apostar per la prevenció de riscos laborals, ho ha fet pel camí de la por». Així, recorda que la direcció va acomiadar el 4 de maig passat cinc treballadors a Barcelona i Madrid aplicant l’article 52D de l’Estatut dels Treballadors relatiu a les baixes intermitents.»

Aquest és un dels motius que esgrimeix la CGT per la convocatòria d’aturades parcials indefinides a partir del pròxim 26 de juny a la província de Barcelona i diverses mobilitzacions a Madrid, Sevilla i València. El sindicat assegura que la raó principal de les baixes dels empleats de Correos està en la destrucció de 15.000 llocs de treball, una retallada de plantilla «que ha dinamitat les càrregues de treball saludables, imposant un augment de la productivitat en els recorreguts i pesos que cada treballador ha d’afrontar diàriament». També denúncia la pressió dels directius «a través de les faltes disciplinàries i acomiadaments, que estan ocasionant una autèntica pandèmia de malalties musculoesquelètiques i psiquiàtriques.»

Finalment, la CGT també denuncia frau en la contractació, ja que els treballadors eventuals que vol utilitzar que en realitat «cobreixen llocs de treball estructurals i, per tant, han de ser ocupats per persones en plantilla». El sindicat assenyala que en una primera denúncia a Astúries, la Inspecció de Treball d’aquesta comunitat ja els ha donat la raó sobre aquesta qüestió.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*