La CGT denuncia acomiadaments a Correos per baixes continuades

El sindicat ha iniciat mobilitzacions i actes de protesta contra la decisió de l'empresa de despatxar treballadors a diferents punts de l'Estat. L'excusa era haver acumulat diversos períodes de baixa de curta durada que, patint diferents patologies cròniques, escurçaven sl màxim a causa dels «sagnants descomptes en nòmina que no poden assumir per raons econòmiques».

Redacció
 
 
 

La CGT ha iniciat mobilitzacions per protestar contra l’acomiadament de diversos treballadors de Correos que pateixen diverses patologies cròniques que les obliguen a agafar la baixa. A Barcelona, ha afectat persones que, segons explica el sindicat, feia dècades que treballaven a l’empresa. La CGT denuncia que «han estat acomiadades per trobar-se en situació d’incapacitat temporal, amb baixes mèdiques de curta durada, a causa dels sagnants descomptes en nòmina que s’apliquen en cas de malalties, que moltes d’elles es veuen obligades a escurçar-les per raons econòmiques.»

Una de les darreres es va fer el 19 de maig passat quan a primera hora del matí els treballadors van paralitzar a Barcelona l’entrada i sortida de les furgonetes de correus del centre de Colón on es distribueix la correspondència cap als diferents districtes de la ciutat. L’última va ser ahir el 22 de maig, quan, en el marc d’una campanya de donació de sang entre el personal de Correos, els sindicalistes van aprofitar per difondre aquesta  tongada d’acomiadaments entre gent, que per la naturalesa de l’acte, se la suposa més solidària. o van fer una recollida de signatures.

Les primeres cartes d’acomiadament es van enviar a primers de mes en les quals s’apel·lava a l’article 52,d de l’Estatut dels Treballadors, que es refereix a les faltes d’assistència a la feina, encara que siguin justificades però intermitents.

El sindicat també ha criticat durament l’empresa per la manera d’entregar la notificació dels acomiadaments a les persones despatxades. Això es va fer, segons la CGT «enviant als seus domicilis a una parella treballadors voluntaris que ni tan sols formen part del departament de Recursos Humans i sense avisar amb els 15 dies preceptius». L’organització blasma el departament de Recursos Humans de Correos, «que prefereix pagar amb recursos públics la quantia d’aquests dies, mentre els afectats no tinguin capacitat de resposta ni d’assessorament jurídic ni sindical abans de signar la recepció de l’escrit.»

La CGT fa una crida «a la ciutadania en el seu conjunt com a usuaris de Correus, perquè manifestin el seu més profund rebuig a aquestes pràctiques empresarials, dutes a terme en el si d’una empresa pública». També diu que «ja n’hi ha prou d’utilitzar els Serveis Mèdics i el Servei de Prevenció de Riscos Laborals com una arma de repressió i coacció contra les persones malaltes.» Finalment anuncia que les mobilitzacions i les protestes continuaran

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*