La CEOE només vol pujades de salaris del 0,9% i rebutja les clàusules de revisió salarial

La patronal espanyola, CEOE ofereix als sindicats pujades salarials de fins al 0,9% "o una miqueta més" per 2015

Tomeu Ferrer
 
 
 

La patronal espanyola, CEOE ofereix als sindicats pujades salarials de fins al 0,9% “o una miqueta més” per 2015 i de fins a l’1,3% el 2016 perquè l’economia espanyola “no està per efervescència”.

Ho ha explicat el president de l’organització empresarial, Juan Rosell, després de la reunió de la Junta Directiva extraordinària de la patronal, en la qual s’han abordat les negociacions amb els sindicats per renovar el pacte de convenis per al període 2015-2017

“La realitat és que no estem per a grans festes i creiem que hem de seguir amb moderació salarial”, ha subratllat Rosell, que ha afirmat que, encara que l’economia creixi i s’estigui creant ocupació, només el 35% de les empreses estan en beneficis i tres de cada quatre tenen bases imposables negatives.

“El sector privat està oferint uns increments raonables. Ens agradaria més, però realment ens equivocaríem. No estem en efervescència econòmica, estem sortint d’un període de recessió. Fem-ho a poc a pas”, ha apuntat el president de la patronal.

Rosell no s’oposa a què les empreses que no estiguin en pèrdues i “vulguin i puguin” paguin els salaris més del que recomana la patronal, però el que sí que ha rebutjat rotundament és que s’introdueixin en l’acord de convenis clàusules de salvaguarda vinculades l’IPC, com pretenen els sindicats.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*