Jutgen un sindicalista, acusat de proferir insults en una protesta durant l’any 2013

L'empresa, el grup hoteler Hotusa, l'acusa d'haver pronunciat insults durant la concentració de sindicalistes del ram en defensa dels drets d'un company acomiadat

Redacció
 
 
 
Façana de l'hotel Cristal

Façana de l’hotel Cristal

Aquest dilluns vinent se celebrarà un judici a Barcelona en la línia dels últims en què, segons els sindicats, es pretén criminalitzar l’exercici del sindicalisme.

L’acusat, en aquest cas és Sergio A, de la secció sindical de CCOO a l’hotel Cristal, de Barcelona. La direcció del grup hoteler, Hotusa, l’acusa d’haver proferit insults en el marc d’una protesta laboral celebrada el 14 de maig de 2013 en què van participar personal dels hotels, Cristal, Comte, Gran Ronda, Ducat i Laietana, tots del grup Hotusa. La protesta pretenia evitar un acomiadament d’un altre treballador. De resultes d’aquella acció es fa presentar una querella contra Sergio.

El sindicat emmarca la denuncia en la sèrie de querelles i actuacions judicials que s’han desfermat a Catalunya i a Espanya després de la darrera vaga general, que han fet que hi hagi més de 300 sindicalistes immersos en processos judicials. Per a CCOO la denuncia forma part de les accions repressives contra l’exercici de drets fonamentals com són el de vaga o de manifestació, en defensa dels drets dels treballadors.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*