Mobilitzacions contra la precarietat amb piquets i protestes dels estudiants de posdoctorat de la Universitat de Barcelona

Un grup de manifestants ha tallat a primera hora la Gran Via de Barcelona a l'alçada de la seu històrica de la UB, els mossos d'Esquadra han fet identificacions entre els que protestaven

Redacció
 
 
 
Protesta contra la precarietat dels estudiants de la UB de Barcelona a Gran Via foto: @lluitaub

Protesta contra la precarietat dels estudiants de la UB de Barcelona a Gran Via foto: @lluitaub

Jornada de mobilitzacions dels doctorands i investigadors de la Universitat de Barcelona (UB), convocada per diverses assemblees. Gairebé un centenar d’estudiants s’han concentrat a primera hora davant l’edifici històric de la universitat, a la Gran Via de Barcelona on han fet un tall de tràfic. Més tard els manifestants han entrat al rectorat on després d’una llarga estona s’han reunit amb el Rector i amb el vicerector, sense que els responsables de la universitat hagin acceptat les reivindicacions d’aquest col·lectiu.

Durant la concentració i tallada de la Gran Via, els Mossos d’Esquadra han intervingut i han identificat cinc dels manifestants, segons les fonts consultades.

Els estudiants mobilitats, reivindiquen que la UB apliqui l’Estatut de Personal Investigador (EPIF), aprovat fa sis mesos pel ministeri de Ciència i Innovació. L’Estatut millora les condicions laborals d’aquests universitaris. Fixa les taules salarials aplicables al col·lectiu, cosa que farà que pels professors associats de primer any el sou passi de 14.500 euros a l’any fins a 16.127, en els de segon any de 15.000 a 17.000, inclou un punt que implica que els contractes tinguin una pròrroga el quart any si la tesi doctoral no ha estat acabada.

“Ens han contestat que no ho poden fer per motius econòmics”, ha declarat un portaveu a Diari del Treball. Cal recordar que altres institucions universitàries, com la Universitat Autònoma de Barcelona sí que apliquen la millora, també pel que fa a la pròrroga del quart any si la tesi doctoral no s’ha acabat abans.

Mentre es tramitava l’entrevista entre els representants dels posdoctorands i la direcció de la UB s’ha produït una concentració reivindicativa davant del Rectorat.

Fonts dels manifestants han indicat que davant la resposta insuficient de la UB es reuniran per preparar noves actuacions, en aquest cas de tipus legal.

Els estudiants van instar el juliol passat la intervenció de la Inspecció de Treball, ja que consideren que la situació que es dóna en la majoria de les universitats catalanes és d’explotació laboral.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*