Jordi Via deixa després de dos anys el Comissionat d’Economia Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona

Àlvaro Porro, que ha estat col·laborador estret en el comissionat des d'una direcció executiva de Barcelona Activa, pren el relleu

Tomeu Ferrer
 
 
 
Jordi Via, comissionat d'Economia social de l'ajuntament de Barcelona foto SANDRA LÁZARO

Jordi Via, excomissionat d’Economia social de l’ajuntament de Barcelona foto SàNDRA LÁZARO

Relleu al capdavant del Comissionat d’Economia Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona. Jordi Via ha dimitit per raons personals i el seu lloc l’ocuparà Àlvaro Porro, que ha format part de l’equip del comissionat en aquests dos anys. Porro era el director executiu de desenvolupament socioeconòmic de proximitat de Barcelona Activa.

Via ha considera que bona part del projecte que, amb el seu equip, va posar en marxa a l’arribar a l’Ajuntament de Barcelona està en marxa. Tant el pla d’impuls de l’Economia Social i Solidària com a nou àmbit d’intervenció socioeconòmica, com el pla de xoc  destinat a crear 2.500 llocs de treball a la ciutat, com el fet d’involucrar Barcelona Activa en l’impuls del cooperativisme i l’economia social són fites de l’executòria que via ha posat en marxa.

Sota el seu mandat del comissionat s’ha posat en marxa una política tendent a dotar d’infraestructures el sector de l’economia social i solidària,, que tindria com a exemple la posada en marxa de Coòpolis, a Can Batlló. Aquesta és una iniciativa que ha coincidit amb el programa de la Generalitat de creació d’ateneus cooperatius. De fet és l’ateneu cooperatiu de Barcelona.

Via, que es reincorporarà a la cooperativa de la qual és soci, té un perfil transversal, tant socialment com nacionalment. És membre de la Xarxa d’Economia Solidària i històric militant del moviment sobiranista La Crida. Via té estudis en Ciències Econòmiques i ha estat president de la Federació de Cooperatives de Treball Associat de Catalunya, a més de membre del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya.

Via ha estat entrevistat pel Diari de la Cooperació, antecedent del Diari del Treball. En la peça es poden conèixer les opinions tant polítiques com socials i especialment les relacionades amb el cooperativisme, la banca ètica i les assegurances ètiques, de l’ex responsable de l’economia social i solidària de l’ajuntament de Barcelona. Quan es va incorporar al càrrec va esbossar en una altra entrevista els objectius que es plantejava en aquesta àrea.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*