Jordi Celdrán: «M’han acomiadat per la meva activitat sindical en una subrogació feta només per a mi»

Javier Pacheco, secretari general de CCOO, que acompanyava el sindicalista al jutjat, reivindica la vinculació dels drets socials i els nacionals

Tomeu Ferrer
 
 
 
Javier Pacheo acompanyava Jordi Celdran dvant del jutjat a l'Hospitalet foto: Tomeu Ferrer

Javier Pacheco acompanyava Jordi Celdran davant del jutjat a l’Hospitalet foto: Tomeu Ferrer

Jordi Celdran, delegat sindical de CCOO a l’empresa Spark Ibèrica s’ha presentat acompanyat dels seus companys davant el jutge per aconseguir la readmissió a la feina «Ara entrem al jutjat i esperem que la decisió sigui ferma en el sentit de la readmissió que és el que demanem a la demanda. Volem la readmissió perquè és l’única sentència que creiem que seria justa.» Això ho comentava Celdran, el delegat sindical de CCOO que va ser acomiadat fa 13 mesos en una insòlita decisió empresarial.

L’argument que l’acomiadament de Celdran és una represàlia sindical quedava reforçat pel fet que molts dels seus companys l’han acompanyat en manifestació fins a la porta del jutjat. També hi era el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco i el responsable de la federació d’Indústria, José Antonio Hernández.

«Després de la meva trajectòria sindical a l’empresa, la direcció va decidir una subrogació que només m’afectava a mi. Jo crec que això tenia a veure amb les meves actuacions en defensa dels meus companys. Vull deixar clar que no sóc l’única persona a la qual afecten les repressions sindicals. Per tant, esperem que la resolució de la meva causa serveixi per altres persones que es puguin veure en situacions semblants».

A la seva vora hi estava Javier Pacheco, que ha manifestat: «hem d’aconseguir que el jutge faci justícia, 13 mesos al carrer per fer les seves funcions sindicals no és de justícia. Per tant, esperem que el Jordi sigui restituït al seu lloc de treball». El líder de CCOO ha lligat el cas de Celdran «amb la deriva autoritària del Partit Popular, que ha fet que hi hagi més de 300 sindicalistes processats per exercir el seu dret de vaga». Per això ha recordat que la ciutadania de Catalunya ha de trobar el seu espai de consens social, en la defensa dels seus drets. Hem de fer el que feien els nostres fundadors, intentar vincular profundament els drets nacionals amb els drets socials. Amb aquesta màxima s’ha aconseguit que durant molts anys hi hagi avenç a Catalunya.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*