La Intersindical CSC denuncia a inspecció el restaurant Àbac del cuiner Jordi Cruz per tenir becaris sense cobrar

L’organització insta que és comprovi si en les instal·lacions els becaris s’estan formant o si hi ha una relació laboral

Tomeu Ferrer
 
 
 
Jordi Cruz, foto: RTVE

Jordi Cruz, foto: RTVE

La Intersindical CSC (I_CSC) ha denunciat davant de la Inspecció de Treball el cuiner Jordi Cruz per tenir becaris sense cobrar en el seu restaurant Àbac. Fonts del sindicat independentista han manifestat que la seva decisió té a veure amb intentar que tant l’administració com la resta d’interlocutors socials es manifestin «perquè no té nom el que passa».

Segons la font consultada el cas de l’Àbac ha tingut transcendència pel nom del cuiner però «caldria fer una revisió dels convenis de col·laboració que usen becaris». L’actuació del sindicat denunciant el cas a Inspecció de treball vol que es comprovi si en l’establiment del conegut cuiner català hi ha una relació laboral vinculada amb els convenis de col·laboració. Dit en altres paraules es demana que inspecció certifiqui que realment els becaris hi són per aprendre o estan fent feina per a la qual caldria que estesin donats d’alta i pagant les taxes i els impostos corresponents.

Declaracions desafortunades

Des de I-CSC es considera que les declaracions que va fer Jordi Cruz, quan es va conèixer la situació dels becaris o estagiers s’han de considerar com a poc «desafortunades» En aquest sentit han destacat que no es pot defensar que hi hagi gent treballant només pel menjar i l’estada quan a Barcelona es donen casos totalment sagnats com els de les dones que netegen habitacions, conegudes com les kellys, i la sobre explotació que es denuncia en altres àmbits de l’hoteleria.

El famós cuiner que surt a la televisió espanyola en el programa Masterchef, va afirmar en declaracions al digital El confidencial.com: «Em molesta que es parli de la feina de l’stagier’ com una cosa negativa, com si fos un abús o una mala pràctica». En aquest sentit assegurava: «Estàs aprenent dels millors en un ambient real, no t’està costant un duro i et donen allotjament i menjar. És un privilegi” i abundant en la mateixa lògica, el cuiner confessava: «”Un restaurant Michelin és un negoci que, si tota la gent de cuina fos en plantilla, no seria viable».

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*