Inspecció de Treball fixa sense dubtes en 900 euros el salari mínim en el sector agropecuari de Lleida

La decisió aprova la tesi de CCOO‌ i contradiu la posició de la patronal del sector, que considerava que no es pot pagar l'SMI quan es treballen menys de 120 jornades a l'any

Redacció
 
 
 
Temporers collint fruita a les comarques de Ponent foto: TF

Temporers collint fruita a les comarques de Ponent foto: TF

Els treballadors del sector fruiter de les comarques de Ponent, els vinculats al conveni de recaptació, emmagatzematge, manipulació i venda de fruites i verdures, i els del conveni agropecuari, quan cobrin el salari mínim, rebran l’equivalent a 900 euros mensuals per 14 pagues, o dit d’una altra manera, un sou anual de 12.600 euros, segons ha manifestat Inspecció de Treball a instàncies del sindicat CCOO de Catalunya.

Per tant, la decisió de la inspecció dóna la raó al sindicat al considerar que només hi ha un salari mínim interprofessional, que és 12.600 euros anuals, i no hi pot haver discriminació entre treballadores i treballadors fixos i eventuals. El preu per hora dels treballadors temporers, en els dos convenis, s’ha de calcular dividint els 12.600 euros entre les hores de treball efectiu establertes en els convenis de referència. Això és: 7,02 euros l’hora en el cas del conveni agropecuari de Catalunya, i 7,07 euros l’hora en el cas del Conveni de recaptació, emmagatzematge, manipulació i venda de fruites i verdures de Lleida.

Per contra, la patronal de la fruita manifestava que l’SMI de 900 euros mensuals per 14 pagues no era d’aplicació als treballadors i treballadores temporers amb menys de 120 jornades treballades.

Els treballadors del camp, especialment els que treballen a la collita de fruita, són un sector on tradicionalment s’havien manifestat més irregularitats no només en la qüestió salarial, sinó també on s’havien trobat molts casos de treballadors sense contracte, per la qual cosa ja és tradicional que en els mesos de l’estiu hi hagi campanyes d’inspecció a les finques per tal d’evitar irregularitats.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*